Dag van de Stad 2019 zoekt gastgemeente!

Dag van de Stad. Foto: Martijn Beekman

De datum is er al: 28 oktober 2019! Nu zoekt Agenda Stad nog een geweldige gastgemeente die 2000 stedelijke professionals wil verwelkomen tijdens de Dag van de Stad 2019. Lees hoe jouw gemeente zich kandidaat kan stellen en vooral ook: wat het een stad kan opleveren om de Dag van de Stad te organiseren.

Lef, creativiteit en trots op de stedelijke innovaties in de eigen stad, dat zijn de belangrijke ‘ingrediënten’ waardoor Amersfoort begin 2018 werd uitverkoren tot gastgemeente van de Dag van de Stad, nadat de eerste editie een jaar eerder in Utrecht had plaatsgevonden. Want Amersfoort zette zichzelf in de etalage met een zelfgemaakt bidbook en een videoboodschap waar het aanstekelijke enthousiasme van af spatte.

“Het organiseren van een topevenement als de Dag van de Stad kost energie. Maar het levert vooral ook méér energie, nieuwe contacten en nieuwe inzichten op”, aldus burgemeester Lucas Bolsius van Amersfoort. Op 29 oktober verwelkomde hij in de Wagenwerkplaats ruim 1800 stedelijke professionals: van bestuurders tot creatieve professionals en van wetenschappers tot actieve inwoners.

Gretig

Voor de Dag van de Stad 2019 is Agenda Stad op zoek naar een nieuwe gastgemeente. Een stad die goed bereikbaar is, die wil laten zien dat het groeit, bruist en kolkt binnen de stadsgrenzen en die dezelfde gretigheid waarmee het stadsbestuur innovatieve vraagstukken oppakt, inzet om de Dag van de Stad 2019 tot hét onmisbare evenement voor stedelijke professionals te maken.

Waarom gastgemeente worden?

Wie gastgemeente is van de Dag van de Stad, is één dag lang het epicentrum van stedelijke vernieuwing en zal blijvend in verband gebracht worden met de dag waarop nieuwe inzichten zijn opgedaan, contacten zijn gelegd en afspraken gemaakt die stedelijk Nederland verder brengen.

Daarnaast is de Dag van de Stad een uitgelezen kans om alle ondernemingen, social enterprises, burgerinitiatieven en andere projecten in uw stad die bijdragen aan een leefbare, inclusieve, klimaatadaptieve en veilige stad waar het prettig wonen is, te presenteren aan stedelijke professionals uit heel Nederland. En wie wil er nou geen inspiratiebron voor collega’s zijn?

Ervaringsdeskundige burgemeester Lucas Bolsius vertelt wat het organiseren van de Dag van de Stad 2018 zijn Amersfoort gebracht heeft:

Hoe word ik gastgemeente van de Dag van de Stad 2019?

Lees meer over de aanmelding als gastgemeente op Dedagvandestad.nl en bekijk ook de presentatie (.ppt) met beknopte informatie over de bidbookprocedure. Meld u aan via info[at]dagvandestad.nl en stuur vervolgens uiterlijk 7 februari uw bidbook in, dat beoordeeld zal worden door de jury, bestaande uit burgemeester Bolsius en secretaris-generaal van het ministerie van BZK Maarten Schurink.

Wilt u weten hoe een drukbezochte, bevlogen en uitstekend beoordeelde Dag van de Stad er uitziet, zodat u weet wat u mag gaan overtreffen? Bekijk dan de sfeerimpressie van de Dag van de Stad 2018:

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *