Dag van de Stad in gewijzigde opzet op zoek naar veerkracht in de stad

We zien een springveer op een tafelblad, tegen een vervaagde achtergrond

De Dag van de Stad: één dag waarop iedereen bij elkaar komt die werkt aan de ontwikkeling van de stad en stedelijke regio’s. Vanwege de coronacrisis kan de Dag van de Stad niet plaatsvinden in de vorm die je van ons gewend bent. Maar dat betekent niet dat de dag is afgelast: we gaan door met een alternatief concept. Met o.a. inspirerende webinars en een verrassende tour langs verschillende Nederlandse steden, tonen we dit najaar hoe steden kunnen herrijzen uit de coronacrisis: met veerkracht.

Inspiratie, innovatie en verbinding: juist nu

De gevolgen van de coronacrisis zijn groot en er is nog veel onzeker: hoe ziet Nederland er in het najaar uit? Wat kan wel en wat kan niet? Op dit moment werkt de organisatie van de Dag van de Stad hard aan de invulling van een alternatief programma. Uiteraard staan de drie pijlers van de Dag van de Stad ook in de gewijzigde opzet fier overeind: inspiratie, innovatie en verbinding.

Wat gaan we doen?

Tijdens de ‘Dag van de Stad on tour’ nemen we stadmakers mee naar verschillenden steden verspreid over het land. De tour is klein in deelnemersaantal (max. 100 personen), maar groot(s) qua inhoud en sprekers. Stadsexcursies vormen de kern van de tour. Want de steden die we bezoeken zijn niet willekeurig geselecteerd: het zijn steden die stuk voor stuk een grote uitdaging voor de kiezen kregen. Een crisis, een ramp of andere tegenslag. Hoe wisten de steden daar met veerkracht het hoofd aan te bieden? Tijdens de Dag van de Stad on tour laten ze het zien.

Laat jouw stem horen tijdens de digitale Dag van de Stad

We brengen het onderwerp verder tijdens diverse online bijeenkomsten. Want veerkracht is wat nu van elke stad verwacht wordt. Wat kunnen we leren van de ervaringen van andere steden, van elkaar? We nodigen ambtenaren, bestuurders, actieve inwoners, wetenschappers, ontwerpers en anderen uit om ons digitaal te vergezellen en mee te praten over de opgaven en oplossingen van nu en morgen. En ook met andere middelen, zoals een podcastreeks of e-zines, delen we kennis en inspiratie die veerkracht bevordert.

De komende periode werken we het programma verder uit. We verbinden de verschillende elementen, online en fysiek, tot een volwaardige vierde editie van de Dag van de Stad. Ben jij enthousiast geworden? Dan hopen wij jou dit najaar, al dan niet virtueel, terug te zien bij de Dag van de Stad on tour. Houd www.dedagvandestad.nl in de gaten voor updates over het programma. Automatisch op de hoogte blijven? Volg ons op Twitter en Instagram.

Heerlen

Heerlen is en blijft natuurlijk een fantastische gaststad en daarom vindt de Dag van de Stad 2021 in Heerlen plaats. Omdat Heerlen zich ook in het verleden een veerkrachtige stad heeft getoond, zal Heerlen ook dit jaar in de gewijzigde opzet een plek krijgen.

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *