Schrijf je nu in voor Dag van de Stad 2024!

Kom je maandag 4 november naar het groene en royale Apeldoorn voor de Dag van de Stad 2024? We nodigen je uit om op zoek te gaan naar wat inwoners in de stad en omstreken (on)gelukkig maakt.

Het vinden van geluk is voor iedereen een zoektocht. Of het nu gaat om bestaanszekerheid, veiligheid, of een dak boven je hoofd.
‘Buiten gewoon gelukkig’ is daarom het veelomvattende thema van de Dag van de Stad 2024. De inschrijvingen zijn nu geopend, meld je hier aan!

Wat maakt inwoners (on)gelukkig? En wat zijn de verschillen in welbevinden tussen steden en dorpen, steden onderling en binnen wijken en straten? Samen bekijken we hoe we dit kunnen verklaren en beïnvloeden.

Het programma: samen op zoek naar geluk

Met inspirerende experts, visionairs, stedelijke professionals en betrokken bewoners onderzoeken we wat geluk betekent en hoe je dit vormgeeft in stad en omliggende regio. Met excursies laat Apeldoorn zien hoe groen en groei samengaan in hun binnenstad, wat we kunnen leren van de bewoners van de Apenheul en hoe de iconische fabriek van Zwitsal transformeert naar hippe woonwijk. Hier vind je de beschrijvingen van excursies. In de ontwerpateliers leer je op een creatieve manier te kijken naar stedelijke vraagstukken. En in de specials en stadspraatjes hoor je tal van goede voorbeelden en uitzonderlijke initiatieven.

Ook dit jaar nemen inspirerende sprekers je weer mee in hun last lecture. We horen onder meer correspondent uit Rotterdam en verre omstreken Arjen van Veelen, architect Herman Hertzberger, biologisch psycholoog Meike Bartels straatarts Michelle van Tongerloo en Jan Vapaavuori, oud-burgemeester van de gelukkigste stad in Europa: Helsinki. Journalist Mischa Blok gaat in gesprek met bewoners die zich buitengewoon inzetten voor onze gaststad en in het theater pakken kritische denkers, theatermakers en verhalenvertellers het podium.

Tussendoor ontmoeten we elkaar steeds in Orpheus, onze thuisbasis van deze dag. Voor lunch, diner en een hoofdprogramma onder leiding van onze dagvoorzitter Harm Edens. Het volledige blokkenschema staat hier.

Koninklijke nacht vol verhalen en geluk

Tijdens de Nacht van de Stad, op zondagavond 3 november, beleef je een exclusieve avondopenstelling in Paleis Het Loo, ook wel het Louvre van Apeldoorn. Schrijf je dus ook vast in voor de Nacht en laat je verrassen door de fascinerende verhalen die schuilgaan achter dit prachtige paleis.

Schrijf je nu in!

Meld je nu aan voor de Dag én Nacht van de Stad! Je beslist het programma op de dag zelf. Alleen voor de excursies en ontwerpateliers is vooraf inschrijven nodig. Geef die keuze dus vast door bij het aanmelden.

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *