De Mobiele Stad: een podcast

Dit artikel verscheen eerder op onze zustersite Gemeentenvandetoekomst.nl

Hoe zorgen we ervoor dat ondanks het toenemend aantal woningen, de stad toegankelijk blijft voor mensen en goederen? En hoe kunnen we steden zo inrichten dat er minder verkeer nodig is? Hierover gaat de Mobiele Stad, een van de deelcongressen tijdens de Dag van de Stad op 29 oktober. Het is ook het onderwerp van een podcast-serie van Geert Kloppenburg. Hij is mobiliteitsexpert en gespreksleider bij de Mobiele Stad en zal ook tijdens het evenement een podcast opnemen. Eerder interviewde hij ondernemers, beleidsmakers en wetenschappers, waaronder Jeroen Kok van de Raad voor de Leefomgeving en Infrastructuur.

Dit artikel is het tweede deel in een driedelige serie over de Dag van de Stad.

Jeroen Kok (Rli, links) en Geert Kloppenburg in gesprek

Extra asfalt is zinloos

Zelden heeft een rapport zoveel stof doen opwaaien in Nederlandse media als Van B naar Anders van Raad voor de Leefomgeving en Infrastructuur. Jeroen Kok is werkzaam bij deze Raad, een onafhankelijk adviesorgaan van de regering. In deze podcast licht Kok het rapport nogmaals toe: “Extra asfalt is echt volkomen zinloos en oplossen van knelpunten op deze wijze is miljarden verslindend duur en helpt niet. Dat geldt ook voor het spoor. De oplossingen moeten in de steden gezocht worden.”

Meer horen? Beluister hier de podcast.

Tijdens de Dag van de Stad kun je in de deelsessie ‘De mobiele stad’ samen met gespreksleider Geert Kloppenburg en vele sprekers nadenken over de vraag hoe de stad toegankelijk kan blijven voor mensen en goederen. Met bijdragen van Arie Bleijenberg (TNO, Business Director Infrastructuur) over  mobiliteit na het autotijdperk en Stefan Bendiks (Artgineering) en over de e-bike, ‘de stille revolutie’. In de deelsessie denken de deelnemers samen na over de betekenis van duurzaamheid en de manieren waarop je duurzaamheid in de wijk en de daarbij horende samenwerking realiseert.

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *