Democratic Challenge van start

De Democratic Challenge, een initiatief dat steun biedt aan nieuwe vormen van lokale democratie, is vandaag van start gegaan. De challenge maakt deel uit van de Agenda Lokale Democratie, die minister Plasterk in januari aan de Tweede Kamer heeft gestuurd.

Ondersteuning bij uitvoering

Het streven van de Democratic Challenge is om zo veel mogelijk vernieuwende idee├źn en projecten op het gebied van lokale democratie boven tafel te krijgen en een impuls te geven. Projecten die worden ingediend kunnen op verschillende manieren ondersteuning krijgen bij de uitvoering. Die ondersteuning kan bestaan uit het leveren van expertise, financiering, exposure of het bieden van regelruimte om het project mogelijk te maken.

Organiseren van macht

Met het experiment wil het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties duidelijk maken dat lokale democratie niet uitsluitend vorm krijgt in de gemeenteraad en het college, maar dat er ook andere vormen denkbaar zijn voor het organiseren van macht, zeggenschap en invloed in het publieke domein. Het programma heeft een looptijd van 1 jaar. Voorstellen kunnen tot 10 juli worden ingediend via de website democraticchallenge.nl.

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *