Divers gezelschap bij voorlichting Challenge Stad van de Toekomst

In hartje Utrecht werd maandag 11 mei de eerste voorlichtingsbijeenkomst van de Challenge Stad van de Toekomst gegeven. Circa 40 geïnteresseerden hadden zich aangemeld. Het bleek een divers gezelschap: onder meer een verpleegster, een ICT’er, een plasticdeskundige, een stedenbouwkundige, kunstenares, raadslid, student, onderzoeker, waterdeskundige en crematiespecialist.

Bij de presentatie waren alle partners van de Challenge aanwezig om de nodige vragen te beantwoorden. Zowel Pakhuis de Zwijger als Kennisnet, de Innovatie Challenge en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Egbert Fransen, directeur van Pakhuis de Zwijger gaf een heldere presentatie over de doelstelling van de Challenge, welke projecten daarvoor in aanmerking komen en hoe de procedure verder verloopt. “Projecten die in aanmerking komen moeten grote impact hebben, en verder innovatief en haalbaar zijn”, zei hij.

De belangstellenden hadden met name vragen over wat impact precies betekent. “Impact is het belangrijkste criterium en betekent met name dat het project ook op andere plaatsen toepasbaar is. Vaak blijven leuke ideeën te kleinschalig”, lichtte Fransen toe. Ook over de haalbaarheid kwamen veel vragen, en of dit ook met financiering te maken heeft. “Uiteraard moet er een goed verhaal te maken zijn, ook naar mogelijke partijen die dit verder kunnen ondersteunen.”

Het aantal inschrijvingen was op het moment van de voorlichtingsbijeenkomst nog slechts 16. De ervaring leert echter dat de inschrijvingen nog flink toenemen naarmate de sluitingstermijn (8 juni) nadert. Op 1 juni zal de volgende voorlichtingsbijeenkomst zijn.

De top-50 inschrijvingen zullen bekend worden gemaakt na de sluitingstermijn. De 20 beste projecten krijgen ondersteuning op maat.

Lees meer hierover op de website Challenge Stad van de Toekomst

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *