Gezocht: Communicatieheld(in) City Deal Circulair en Conceptueel Bouwen

De City Deal Circulair en Conceptueel Bouwen zoekt een enthousiaste communicatieheld(in).

Als communicatieadviseur ben jij degene die zorgt dat alle succesverhalen van deze innovatie samenwerking tussen Rijksoverheid, provincies, gemeenten en marktpartijen bij de juiste mensen terecht komen. Je signaleert vroegtijdig communicatiekansen en -risico’s. Je kunt je beroepen op je ervaring in advies én uitvoering en staat stevig in je schoenen. We verwachten dat je strategisch met ons meedenkt en niet bang bent om ‘de handen uit de mouwen te steken’. Vanuit jouw ervaring weet je hoe je effectief kunt ‘leveren’.

Deze City Deal brengt mensen met ambitie op circulair en conceptueel bouwen bij elkaar. Mensen die zich naast of in het verlengde van hun baan hard maken voor duurzamer en sneller bouwen. Ze doen dit omdat ze geloven in de doelstelling van de City Deal. Dit zijn de koplopers die jij optimaal weet te bedienen. Je helpt ze om hun verhalen naar buiten te brengen. Zelf ben je een assertieve teamspeler, die goed raad weet met veel dynamiek, innovatie en enthousiasme.

Aantal uur: 8 -12 uur per week voor looptijd van de City Deal (naar schatting t/m december 2023)

Over de City Deal Circulair en Conceptueel Bouwen

We gebruiken in de transitie naar circulair bouwen Het Nieuwe Normaal als gemeenschappelijke taal voor circulair bouwen.. Alle deelnemende partijen van de City Deal brengen een eigen project en ervaringen in op het gebied van circulair en conceptueel bouwen. Vanuit de City Deal zijn er drie werklijnen:

 1. Biobased bouwen, om de milieu-impact te verlagen en CO2-opslag te vergroten;
 2. Industriële productie van woningbouwconcepten, om versnelling en verdere verduurzaming van de productie mogelijk te maken;
 3. Financierings- en waarderingsmodellen, om uit te werken hoe circulair en conceptueel bouwen financieel aantrekkelijk wordt.

Meer informatie over de City Deal is te vinden op de City Deal pagina.

Wat vragen we van je?

 • Je bent het aanspreekpunt op het gebied van communicatie en bent op de hoogte van de ontwikkelingen van de projecten van de City Deal.
 • Je adviseert gevraagd en ongevraagd over communicatiekansen –en risico’s.
 • Je stelt een communicatieplan op en voert deze uit.
 • Je investeert in (strategische) relaties met pers en media en maakt de vertaalslag naar invalshoeken die voor hen relevant zijn.
 • Je schrijft artikelen voor de webpagina van de City Deal, voor de nieuwsbrief of sociale media, over de City Deal en ontwikkelingen op het gebied van biobased, circulair en conceptueel bouwen.
 • Je maakt deel uit van het Kernteam van de City Deal om op de hoogte te zijn van de laatste updates van de werklijnen.
 • Je onderhoudt regelmatig contacten met de communicatieadviseurs van Agenda Stad, het programma achter de City Deals, en met je collega communicatieadviseurs bij de organisaties die zijn aangesloten bij de City Deal Conceptueel en Circulair Bouwen.

Wat wij zoeken:

 • Je hebt een scherpe pen, schrijft op een aansprekende manier en weet verhalen te vinden.
 • Je hebt een proactieve houding en je vraagt goed door om tot de kern van een verhaal te komen.
 • Je bent constructief-kritisch en geeft gevraagd en ongevraagd advies over vorm, inhoud en timing van communicatieboodschappen.
 • Je bent sociaal en legt makkelijk contact met projectleiders, communicatiemedewerkers en pers en media. Daardoor weten ze jou ook makkelijk te vinden op het juiste moment.
 • Je bent flexibel inzetbaar
 • Je bent in staat om overzicht te houden
 • Je bent een doorzetter
 • Je bent intrinsiek gemotiveerd om partijen in beweging te krijgen en de (milieu)impact van de bouw te verlagen.

Praktisch

 • Verwachte tijdsbesteding: 8 uur per week. Flexibel in te delen.
 • Looptijd: gedurende looptijd City Deal Circulair en Conceptueel bouwen (huidige verwachting: t/m december 2023).
 • Locatie: grotendeels digitaal. Incidenteel ben je fysiek bij belangrijke overleggen en bijeenkomsten.
 • Vergoeding: in overleg.

Interesse?

Is communicatie echt jouw ding en vind je het belangrijk om Nederland te helpen snel schoner te bouwen, dan zijn wij het team en netwerk waar je volop uit kunt putten.

Bij interesse vragen we je om in je motivatiebrief in te gaan op de volgende vragen:

 • Welk verhaal dat jij gemaakt of ‘gezocht en gevonden’ hebt typeert jouw stijl van werken het best?)
 • Wat zijn jouw ervaringen met het thema circulair en conceptueel bouwen?

Reageren op deze vacature kan door een motivatiebrief, in combinatie met een CV, toe te sturen aan [email protected]. De deadline voor deze motivatiebrief is vrijdag 5 november. Op basis van de ontvangen brieven maakt het projectteam een selectie van enkele partijen. Met deze partijen zullen we een verdiepend gesprek voeren, op basis waarvan de keuze voor een projectleider gemaakt zal worden. Voor vragen over de vacature kun je contact opnemen met Steven Kroesbergen (Dealmaker Agenda Stad) via: [email protected]

Meer over City Deals

City Deals zijn thematische samenwerkingen waarin gemeenten, Rijk, private partijen, kennisinstellingen en andere organisaties op basis van gelijkwaardigheid werken aan innovatieve oplossingen voor complexe stedelijke opgaven. Gedurende de looptijd van drie tot vier jaar wordt experimenteerruimte gezocht en benut om waardevolle inzichten op te doen die belangrijke input vormen voor nieuw landelijk of stedelijk beleid. City Deals zijn een initiatief van het interbestuurlijke programma Agenda Stad dat in 2015 door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties ontwikkeld is. Inmiddels zijn 28 City Deals ondertekend rond diverse multidisciplinaire vraagstukken, zoals elektrische deelmobiliteit, maatwerk in het sociaal domein, klimaatadaptatie en stedelijk voedselbeleid.

 

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *