Good Practice City Label voor Schiedam in Beweging

Het Schiedamse project ‘Schiedam in Beweging’ krijgt het ‘Good Practice City Label’ van het Europese programma URBACT. Het is een voorbeeld van duurzame stedelijke, integrale ontwikkeling, toepasbaar in andere steden. De prijsuitreiking is in oktober in Tallinn, Estland.

De titel is toegekend vanwege innovatief ruimtegebruik en duurzame stedelijke ontwikkeling. Volgens het juryrapport laat Schiedam zien dat je een grote stedelijke ontwikkeling op gang kunt brengen met een integrale aanpak. Door op het tunneldak van de A4 een sportpark aan te leggen, zijn er plekken in de stad vrijgekomen voor duurzame woningbouw. In het rapport wordt met waardering gesproken over hoe sportclubs, omwonenden en andere belanghebbenden vanaf het begin zijn betrokken bij de ontwikkelingen.

Good Practice City

Schiedam in Beweging is een voorbeeld voor andere Europese steden, omdat het een veelzijdig project is. Het gaat over slim ruimtegebruik, veel aandacht voor duurzaamheid, aandacht voor sport en beweging, kinderopvang én een mogelijkheid om energiezuinige woningen in diverse prijsklassen aan de stad toe te voegen zodat Schiedammers een wooncarrière in de stad kunnen maken. Daarom mag Schiedam zich Good Practice City noemen.

URBACT is een Europees programma voor duurzame, integrale stedelijke ontwikkeling voor steden in Europa.

Bron: VNG

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *