Gratis cursus online over optimaal gebruik van EU-middelen voor regio’s en steden

MOOC CoR / CvdR over optimaal gebruik EU-middelen

Op 15 januari verschijnt de online cursus ‘How to make the most of EU resources for regions and cities’ online. Deze cursus van het Europees Comité van de Regio’s (CvdR) bevat praktische informatie over beschikbare financieringsmogelijkheden op regionaal en lokaal niveau en biedt inzicht in Europese beleidsmaatregelen.

De cursus, een zogenaamde MOOC (massive open online course), is beschikbaar op het online leerplatform Iversity en bevat video’s, factsheets en debatten die via livestreams gevolgd kunnen worden. Ook kun je via het platform contact onderhouden met medecursisten. In de eerste zes weken van de cursus, van 15 januari tot en met 23 februari, wordt steeds een ander thema behandeld. Door middel van opdrachten en een wekelijkse quiz kunnen deelnemers hun voortgang toetsen. De wekelijkse studielast bedraagt ongeveer 1,5 uur.

De cursus is in samenwerking met verschillende directoraten-generaal van de Europese Commissie ontwikkeld en bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in de EU en in regionale en lokale vraagstukken. Inschrijven kan via die Iversity-pagina van het CvdR.

Eerdere MOOC’s van het CvdR, ‘Europe’s regions, the EU institutions and policy-making’ en ‘The EU budget and funding for regions and cities’ werden door meer dan 15.000 deelnemers gevolgd.

Lees meer op de site van het CvdR.

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *