City Deal Elektrische Deelmobiliteit opgeschaald met nieuwe partners

Deelauto bij oplaadpunt
Deelauto bij oplaadpunt

Autodelen wordt steeds populairder in Nederland. Ook het partnerschap rondom de Green Deal Autodelen II en City Deal Elektrische deelmobiliteit groeit. Nieuwe partners doen mee en zetten op 18 december in het bijzijn van minister Stientje van Veldhoven hun handtekening onder deze samenwerking.

Ook zal de minister tijdens het event de Autodeel Award uitreiken aan de gemeente met het beste initiatief om autodelen te stimuleren.

Autodelen

Autodelen is steeds belangrijker. In de toekomst hangt onze mobiliteit mogelijk steeds minder af van het particuliere autobezit. De deeleconomie speelt hier een grote rol in. Die moet niet alleen voor verduurzaming van het vervoer zorgen maar ook voor een grote betrouwbaarheid. Een burger moet toegang hebben tot een vervoermiddel, als hij er een nodig heeft.

Daarom hebben 42 partners tijdens Green Deal Autodelen I gewerkt aan verdere ontwikkeling van het concept autodelen. Het streefaantal van 100.000 deelauto’s bleek te ambitieus. Wel is het aantal deelauto’s fors gegroeid. Echter, groei van het aantal deelauto’s alleen is niet voldoende, ook groei van het aantal gebruikers is nodig. Daarom haken de partijen in Green Deal Autodelen II aan bij het Klimaatakkoord. Minder auto’s en minder autogebruik betekent minder CO2-uitstoot en betere luchtkwaliteit. Hiervoor is nodig dat mensen hun gedrag aanpassen. Een sectorbrede aanpak blijkt hierbij noodzakelijk. Autodelen wordt bekender door een gezamenlijke afstemming en het versterken van acties.

Elektrische Deelmobiliteit

De City Deal Elektrische Deelmobiliteit is in februari 2018 gestart met zeven steden die ervaring opdoen met de inzet van elektrische deelauto’s bij innovatieve woningbouwprojecten. Doel van de Deal is dan ook het versnellen van een doorbraak naar het gebruik van elektrische deelmobiliteit in stedelijke gebiedsontwikkeling. De City Deal, waarbij ook het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, de provincie Zuid-Holland en een aantal private partijen betrokken zijn moet leiden tot minder uitstoot, goedkopere woningen, een slimmer energiesysteem en meer ruimte voor groen of kinderspeelplaatsen.

Wilt u het bijtekenmoment bijwonen? Kijk hier in de uitnodiging.

 

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *