Hemel(s)water en BlueCity010 grote winnaars Challenge Stad van de Toekomst

Het project Hemel(s)water is de winnaar van de Challenge Stad van de Toekomst. Op de tweejaarlijkse Innovation Expo in Amsterdam koos een jury onder leiding van Daan Roosegaarde het initiatief uit 160 inzendingen. Hemel(s)water gaat naar huis met 20.000 euro.

De initiatiefnemers van Hemel(s)water zien in regenwater dé oplossing voor het wereldwijde vraagstuk van voldoende en gezond drinkwater. Grondwater wordt schaarser en oppervlaktewater is steeds moeilijker te zuiveren door verontreinigingen. Regenwater opvangen is van alle tijden en wordt al veelvuldig toegepast in ontwikkelingslanden, maar de door Hemel(s)water ontwikkelde membraamtechnologie is vernieuwend en schaalbaar. Hemel(s)water is onder andere verbonden aan de Heijmans One, een verplaatsbaar huis voor eenpersoonshuishoudens dat op FabCity in Amsterdam te bewonderen is.

Lees het hele interview hier op de site met Albert Jansen over wat Hemel(s)water nu precies inhoudt.

De projecten gewildgroei en Buiksloterham Circulair gaan naar huis met een gedeelde tweede prijs. Zij ontvangen elk een geldbedrag van 5.000 euro om hun project verder op weg te helpen.

Een online verkiezing leverde BlueCity010 als publiekswinnaar op. De initiatiefnemers bouwen in het voormalige Tropicana-zwembad in Rotterdam aan een circulaire economie: het afval van de ene ondernemer is de grondstof van de ander. Mark Slegers (BlueCity010): “Wij zijn erg blij met het winnen van de publieksprijs. Deze €20.000 helpt ons om onze ambities te verwezenlijken. Ook is het een mooie vorm van erkenning.”

De winnaars van de Challenge Stad. Foto: Pieter Verbeek.

Kijk hier voor een impressie in foto’s van de Innovation Expo.

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *