Kabinet en gemeente Rotterdam trekken 260 miljoen euro uit voor Rotterdam Zuid

Zicht op Rotterdam-Zuid. Foto: Flickr Creative Commons/ Frans Schouwenburg
Zicht op Rotterdam-Zuid. Foto: Flickr Creative Commons/ Frans Schouwenburg

Het kabinet investeert 130 miljoen euro in verbeteringen op het gebied van wonen, onderwijs, werken, veiligheid en cultuur in Rotterdam Zuid. De gemeente Rotterdam wil dit bedrag met hulp van partners verdubbelen tot 260 miljoen euro. “Het kabinet draagt graag bij aan de ambities van de gemeente Rotterdam om het welzijn en de welvaart van de Rotterdammers te verbeteren”, aldus minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit donderdag in een brief aan de Tweede Kamer. De investering vindt plaats in het kader van het Nationaal Programma Rotterdam Zuid (NPRZ) waarin het Rijk sinds 2011 met de gemeente Rotterdam en (semi-)private partijen ijvert om de leefbaarheid in het gebied te verbeteren. NPRZ wordt door die samenwerking ook wel gezien als een ‘city deal avant la lettre’.

Minister Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties hoopt dat de financiële impuls andere partijen zal stimuleren om ook te investeren: “De stevige impuls zie ik als een herbevestiging van het partnerschap tussen Rijk en de gemeente Rotterdam, dat al enkele jaren loopt. Ik ga er vanuit dat de bijdrage van Rijk en gemeente ook andere partijen enthousiast maakt om te investeren. Des te eerder merken de bewoners dat het echt de goede kant op gaat. Want daar doen we het voor.”

De regiodeal waarin de besteding van het bedrag wordt uitgewerkt, wordt de komende tijd door de gemeente Rotterdam samen met het kabinet en corporaties, scholen en ondernemers ingevuld.

Lees de kamerbrief van de ministers Schouten en Ollongren op Rijksoverheid.nl

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *