Lancering e-book ‘De stad kennen, de stad maken’

Platform31 heeft het e-book ‘De stad kennen, de stad maken’ gepresenteerd. Hiermee is het Onderzoeksprogramma Kennis voor Krachtige Steden (KKS) afgesloten.

Het onderzoeksprogramma KKS is een initatief van Platform31, de fusieorganisatie van KEI, Nicis Institute, Nirov en SEV. Het onderzoeksprogramma sluit aan op de strategische vraagstukken en uitdagingen binnen de stedelijke praktijk. In het boek duiden auteurs uit het ruimtelijk, economisch en sociaal domein de praktijkdiploma’s in de stad. Hiermee wordt een verbinding gelegd tussen de resultaten van het KKS programma en de opgaven in de praktijk van stedelijke ontwikkeling.

Levend boek

De publicatie wordt gepresenteerd als ‘levend boek’. Het nodigt uit tot interactie, waarbij lezers een account kunnen aanmaken, waarna zij kunnen reageren op iedere passage in het boek. Daarnaast is het mogelijk om deel te nemen in discussies op het forum of om zelf een discussie te starten.

Een van de conclusies van het boek komt van Geert Teisman, hoogleraar Bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit en wetenschappelijk directeur van Platform31. Teisman analyseert de uitdagingen voor stedelijke governance en noemt hierbij nieuwe thema’s voor de bestuurskracht van de stad. Deze thema’s zijn zelforganisatie, vraagsturing en de overheid als onderdeel van ketens en netwerken.

Hoewel er een einde is gekomen aan KKS, bouwt het programma Smart Urban Regions of the Future (SURF) hierop verder. Dit programma biedt steden en stedelijke regio’s de kans om aan de slag te gaan met urgente lokale vraagstukken.

De publicatie is te vinden via http://www.kkshetlevendeboek.nl/boek/

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *