Landstad Noord-Nederland. Groen, Smart en Energiek!

Vlnr: Burgemeester Marco Out (Assen), Burgemeester Ferd Crone (Leeuwarden), Dg Mark Frequin (BZK), Burgemeester Peter den Oudsten (Groningen), Gedeputeerde Fleur Gräper – Van Koolwijk (Prov. Groningen), Loco-burgemeester Bouke Arends (Emmen).

Vrijdag 21 augustus heeft directeur-generaal Mark Frequin uit handen van burgemeester Peter den Oudsten de propositie voor Agenda Stad van Noord-Nederland ontvangen, getiteld: “Landstad Noord-Nederland. Groen, Smart en Energiek!”. In het voorstel presenteren de drie noordelijke provincies en de gemeenten Assen, Emmen, Groningen en Leeuwarden zich als een stedelijk netwerk met een sterke binding met het ommeland. Met de gezamenlijke overhandiging van de propositie wilden de aanwezige bestuurders graag onderstrepen dat het Noorden graag met het rijk in gesprek wil over belangrijke opgaven die de Landstad uniek maken: Het vitaal houden van binnensteden, de omschakeling naar een duurzame energievoorziening en de krimpproblematiek.  

Frequin prees de regio dat zij er in geslaagd is om tot dit samenhangende verhaal en aanbod te komen: “Het is goed om ook je sterke punten te benoemen; niet alleen vragen, maar ook laten zien wat je te bieden hebt.” Hij nodigde de regio daarbij uit om in de gesprekken met het rijk hun propositie verder uit te werken in concrete acties. Deze zouden dan een plek kunnen krijgen in de City Deals waar vanaf nu aan gewerkt gaat worden.

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *