Meld je nu aan voor de Dag van de Stad op 1 november!

Foto van de feestelijke opening van NS Station Heerlen. We zien een drukke vrolijke optocht voor het station met grote poppen van draken en dinosaurussen

Op www.dedagvandestad.nl kun je je nu aanmelden voor de Dag van de Stad op 1 november. Wil je optimaal profiteren van het rijke programma, kom dan naar Heerlen. Vind je het toch prettiger om online deel te nemen? Dat kan uiteraard ook!

Vorig jaar kenden we een geslaagde Dag van de Stad in hybride vorm, vanuit de Honig Fabriek in Nijmegen. Dit jaar kunnen we gelukkig weer meer ‘op locatie’ doen en daarom hebben we samen met de stadsregio Parkstad Limburg en onze andere partners een gevarieerd programma gemaakt waarin alle thema’s van de stad weer aan bod komen, zoals wonen, klimaat, duurzaamheid, veiligheid, economie, onderwijs, bevolkingsdaling en bouwen. Na het succes van de Nacht van de Stad in Den Haag in 2019, hebben we ook nu een aantal bijzondere excursies gepland op de vooravond van de Dag van de Stad. Daar leer je o.a. meer over de softdrugs-aanpak in Heerlen of maak je met een graffiti-artiest een tocht langs de vele mooie ‘murals’ in de stad. Wie dus optimaal wil leren van de opgaven en oplossingen in Heerlen en stadsregio Parkstad Limburg, meld zich aan voor zowel de Nacht van de Stad als de Dag van de Stad. Boek een overnachting en maak kennis met de Limburgse gastvrijheid.

Zorg wel dat je goed uitgerust bent voor de Dag van de Stad, want met sprekers als de Deense top-architect Jan Gehl, Maarten van Rossem, journaliste Marcia Luyten, secretaris-generaal van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Maarten Schurink en rapper Massih Hutak, garanderen wij een inspirerend en inhoudelijk programma. Bezoek de Last Lectures, steevast een hooggewaardeerd onderdeel van de Dag van de Stad, ga zelf met complexe stedelijke opgaven aan de slag in één van de Ontwerpateliers en neem deel aan een van de Kennisexpedities, waar je op een bijzondere locatie in Parkstad Limburg meer leert over onderwerpen als krimp als accelerator van verandering, hoe bouw je een toekomstvaste economische sector en de kracht van de interactie tussen stad en land.

Volg je de Dag van de Stad dit jaar toch liever online? Dan kun je ’s ochtends de opening door burgemeester Roel Wever en Maarten Schurink bijwonen, de lezingen van Jan Gehl en kunstenaar Michel Huisman, geestelijk vader van het prachtige Heerlense Maankwartier. En ’s middags uiteraard de last lectures en een aantal online programma-onderdelen.

Corona-maatregelen

De organisatie volgt de ontwikkelingen rond de corona-maatregelen op de voet. Vooralsnog hanteren we bij deelname op locatie in Heerlen, de testen-voor-toegang-norm om voor iedereen een prettige en veilige deelname te garanderen. Houd www.dedagvandestad.nl in de gaten voor wijzigingen. Uiteraard houden we deelnemers na inschrijving ook per mail op de hoogte! Wacht niet te lang als je naar Heerlen komt, voor de Dag (en eventueel de Nacht) van de Stad, want het aantal plekken is beperkt.

Lees meer en meld je snel aan

De Dag van de Stad is een initiatief van Agenda Stad en wordt mede georganiseerd door de gemeente Heerlen, Stadsregio Parkstad Limburg, IBA Parkstad, de provincie Limburg, G4, G40, Netwerk Kennissteden, VNG, Platform31 en de ministeries van EZK, I&W, OCW, SZW, VWS en JenV.

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Beste mensen van Agenda Stad,

    Meerdere malen heb ik geprobeerd om in contact te komen met de organisatie van de Dag van de Stad in Heerlen. Ik ben stadsgids in Heerlen en wilde graag weten of er interesse was om mijn stadswandelingen op te nemen in het programma. Helaas heb ik op mijn berichten geen enkele keer reactie ontvangen. Dit vind ik erg jammer. Tot mijn verbazing kreeg ik op een reactie op LinkedIn die ik over de Dag van de Stad plaatste wél vrij snel een reactie. Graag wil ik vragen hoe ik het kan dat er over eerdere berichten nooit contact met mij is opgenomen. Hebben mijn berichten jullie organisatie niet bereikt?
    Ik hoor graag van jullie.

    Met vriendelijke groet,
    Jenny Kranendonk (stadsgids in Heerlen)