Meld je snel aan voor De Dag van de Stad

Vanaf vrijdag 14 september kun je je op Dedagvandestad.nl aanmelden voor hét jaarlijkse evenement voor stedelijke professionals. Het thema van de tweede editie van de Dag van de Stad is ‘De Stad in Balans’. In de Wagenwerkplaats in Amersfoort komen 2.000 bezoekers bijeen om zich in deelsessies en door topsprekers te laten inspireren tot stedelijke innovaties.

Evenwicht, dat is de grote uitdaging voor steden. Het vinden van de balans tussen uiteenlopende belangen, tussen bezoekers en bewoners, steen en groen, welvaart en welzijn. In de stad ‘gebeurt het’. Daar wonen driekwart van de Nederlanders en daar zijn maatschappelijke uitdagingen als klimaatverandering en energietransitie dan ook het meest zichtbaar. Deze en andere opgaven kunnen we alleen succesvol oppakken als we samenwerken: rijk, regio, gemeente, inwoners, ondernemers, wetenschappers en maatschappelijke organisaties. Waar samenwerken toe kan en moet leiden, hoor je tijdens het inspirerende programma van de Dag van de Stad.

Topsprekers

Verschillende sprekers met autoriteit op het gebied van stedelijke ontwikkeling maken hun opwachting. Een kleine greep: vermaard architect Francine Houben, goeroe van de energieneutrale samenleving Marjan Minnesma en de New Yorkse stadsvernieuwer Robert Hammond. De dag wordt geopend door burgemeester Bolsius van Amersfoort en afgesloten door minister Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Tussendoor zorgt popjournalist Leo Blokhuis voor een luchtige noot met verhalen over muziek in de stad.

Themapaviljoens

Maar dit is nog maar een klein deel van het programma, want het kloppend hard van het evenement vormen de twee rondes deelcongressen, elk op een prachtige monumentale locatie op de Wagenwerkplaats. Deze elf themapaviljoens belichten per stedelijk thema uitdagingen en oplossingen. Zo bekijken we in ‘De Duurzame Stad’ bijvoorbeeld hoe de stad zich kan aanpassen aan de verandering van het klimaat. In ‘De Samenwerkende Stad’ zoeken we naar inspirerende partners, in de regio en in de wijk, voor het aanpakken van uiteenlopende vraagstukken. En in ‘De Inclusieve Stad’ denken we na over hoe we ervoor zorgen dat iedereen mee kan doen in de stad.

..en nog veel meer!

Wil je een frisse neus scheppen en tegelijkertijd kennis maken met innovatieve stedelijke ontwikkelingsprojecten? Kies dan voor één van de excursies in Amersfoort. Bezoek ook de informatiemarkt waar stedelijke professionals zich presenteren en ga tijdens de dag en bij de borrel na afloop aan de slag: zoek elkaar op, maak kennis en breng door verbinding meer balans in de stad.

Aanmelden

De Dag van de Stad is een onmisbaar evenement voor ambtenaren, bestuurders, actieve burgers, ondernemers en medewerkers van kennisinstellingen of maatschappelijke organisaties. Wees er snel bij om één van de 2.000 kaartjes te bemachtigen.

Je kunt je inschrijven op de website, waar je ook veel meer informatie vindt over het programma.

 

 

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *