Minister Kamp sluit Retaildeals met 31 gemeenten

Minister Henk Kamp van Economische Zaken tekende op 18 november 2015 met 31 gemeenten in Nederland een ‘Retaildeal’. Hierin staan afspraken voor een visie op de binnenstad, gericht op onder meer detailhandel.

De retailbranche zit in de lift, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor Statistiek. Dit biedt perspectief voor de binnenstad, die anno 2015 inspeelt in op de wensen van haar bezoekers en de toeristen die onze steden bezoeken. Die vinden dat de couleur locale ligt besloten in de authenticiteit van de locatie, een verrassend aanbod en de sfeer die nieuwe ondernemers er creëren. Deze locaties in de stad zijn kansrijk voor de combinatie van detailhandel, horeca, ambachten, kunst- en cultuur en wonen. De Retaildeals maken deel uit van de twintig afspraken die zijn gemaakt in de nationale Retailagenda.

Juist vanwege deze verwachte groei is het belangrijk dat gemeenten nu doorpakken. Met het ondertekenen van een RetailDeal leggen gemeenten expliciet de focus op toekomstgerichte, levendige binnensteden. Onder meer door intensief samen te werken met ondernemers: winkels, dienstverlening, vastgoed en horeca.

Steden die een Retaildeal ondertekenden

Op 18 november 2015 ondertekende 29 gemeenten en 2 regio’s een Retaildeal. Dit zijn: Beverwijk, Breda, Den Bosch, Dordrecht, Ede, Geldrop-Mierlo, Gouda, Groningen, Haaksbergen, Hardenberg, Helmond, (regio) Hoeksche Waard, Hilversum, Houten, Leeuwarden, Leidse regio, Lochem, Meppel, Noordwijk, Nijkerk, Nijmegen, Rijswijk, Roermond, Schiedam, Sittard-Geleen, Steenwijk, Tilburg, Venray, Zaanstad en Zandvoort. Meer informatie over de Retaildeal-gemeenten en de lokale invulling volgt op onze website.

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *