Minister Ollongren steekt 38 miljoen euro in transformatie industrie naar woonomgeving

Het geld wordt in een revolverend fonds gestopt, waarmee ontwikkelaars leningen kunnen afsluiten om grond te saneren of bedrijfjes uit te kopen. Zo wil de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties ontwikkelaars het laatste zetje geven om lastige locaties in steden, zoals industrie- en haventerreinen, tot woongebied te transformeren. Dat vertelde de minister woensdag op vastgoedbeurs Provada, zo meldt het Financieel Dagblad.

De minister voegde aan haar aankondiging toe dat ze wel verwacht dat ook provincies, gemeenten en private partijen een bijdrage leveren aan het fonds, zodat ‘we echt massa en snelheid kunnen maken’.

Het nieuwe fonds is onderdeel van de nationale woonagenda, bedoeld om het woningtekort terug te dringen. Volgens een woordvoerder van de minister wordt het fonds nu met andere partijen uitgewerkt.

Het transformeren van binnenstedelijke industriegebieden tot woonomgeving was ook een belangrijke pijler van de City Deal Binnenstedelijk bouwen en transformatie, die de aanzet gaf voor het landelijke programma Stedelijke Transformatie.

Lees meer op FD.nl (na gratis registratie)

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *