Nederland is een lege stad

Het is maar net hoe je het bekijkt: we zijn een dichtbevolkt land of een lege grote stad. De Amerikaanse website Brilliantmaps.com vergeleek Nederland met een aantal grote miljoenensteden en bracht dit in kaart.

Nederland staat op de 30e plek in de wereld als dichtst bevolkte land en is het dichtst bevolkte land van Europa. Dus lijkt het of ons land overvol is. Maar de kaart toont dat je er ook op een andere manier naar kunt kijken. Op deze manier is Nederland een relatief rustige stad.

Met 16,9 miljoen mensen in een gebied van 41.526 km2, hebben we een populatiedichtheid van 407,4 mensen per km2.

Dit is minder dan het gebied rond New York waar 23 miljoen mensen wonen op een oppervlakte van 34.490 km2, dat uitkomt op een dichtheid van 724 per km2. En weer meer dan in het gebied rond San Francisco.

Meer informatie en vergelijkende kaarten voor Nederland zijn te vinden op de website Brilliantmaps.com.

 

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Bronvervaging op internet in optima forma! Niet erg, maar goed om even recht te zetten
    brilliantmaps.com verwijst naar > Designing the city (https://designingthecity.wordpress.com/2012/10/01/5e-internationale-architectuur-biennale-rotterdam-5e-iabr/) een wordpress van de IABR 2012 > daar staat vervolgens wel een kaart maar geen bron > deze kaart is nml gemaakt door Zandbelt&van den Berg voor de IABR 2007 waar ondergetekende aan mee heeft gewerkt. Een op en top Nederlands product dus 😉

  2. ik ben een president en ik wil heel graag een lege plek bestellen voor een ziekenhuis te bouwen ik wacht op uw antwoord doei.