Open Days – Europese week van steden en regio’s

De Open Days zijn begonnen: een jaarlijks evenement in Brussel waarop ambtenaren van regionale en lokale overheden samen met deskundigen en academici ervaringen en kennis uitwisselen op het gebied van regionale en stedelijke ontwikkeling.

Open Days bestaat sinds 2003 en is uitgegroeid tot een erkend platform voor politieke communicatie over de ontwikkeling van het EU-cohesiebeleid, en een plaats om de besluitvormers ervan bewust te maken dat de regio’s en steden moeten worden betrokken bij het EU-beleidsvormingsproces.

In vele bijeenkomsten staat de uitwisseling centraal van onder meer goede praktijkvoorbeelden van economische ontwikkeling, sociale integratie, grensoverschrijdende samenwerking, publiek-private partnerschappen en regionale innovatie.

In de loop van de jaren is Open Days uitgegroeid tot de belangrijkste gebeurtenis voor regionaal beleid van de EU. Ook dit jaar zijn ongeveer 6 duizend deelnemers (lokale, regionale, nationale en Europese beleidsmakers en deskundigen) aanwezig voor meer dan 100 workshops en debatten, tentoonstellingen en netwerkmogelijkheden. In aanvulling op de in Brussel gevestigde workshops, zijn er ook nog zo’n 250 lokale evenementen in de rest van Europa, van september tot november.

Bekijk ook de factsheet Open Days hieronder, of ga naar de website van Open Days.

Bij de Open Days is ook een afvaardiging van de Urban Agenda aanwezig.

1 bijlage

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *