Open Huis City Deal Ruimte voor Lopen op 5 juli

We zien twee mensen wandelend en pratend op een voetpad door een bos. Het beeld is ingekaderd door een grote boom die over het pad en de wandelaars buigt

Hoe geef je voetgangers echt de ruimte in de stad? Hoe veranker je het in gemeentelijk beleid en hoe kun je jouw werknemers of inwoners verleiden om te lopen? Kijk op 5 juli om 15.30 uur naar de online Open Huis-sessie van de City Deal Ruimte voor Lopen voor een middag vol inspiratie, praktijkervaring en tools waarmee de voetganger letterlijk een stap verder kan zetten.

De partners van de City Deal Ruimte voor Lopen zijn de pioniers op het gebied van voetgangersbeleid. Gemeenten, provincies, ministeries en maatschappelijke organisaties experimenteren in projecten en zetten samen lopen op de kaart in stedelijke ontwikkeling. Steeds meer gemeenten hebben ambities om de voetganger ruim baan te geven. Tijdens deze allereerste Open Huis-sessie van Agenda Stad laten we zien hoe we met concrete plannen, pilots en proeftuinen werken aan de ideale voetgangersstad.

Journaliste en loopfanaat Hella van der Wijst (o.a. bekend van het tv-programma KRO De Wandeling) gaat deze middag in gesprek met bestuurders, specialisten en andere professionals over de voordelen van lopen: voor onze gezondheid én voor de stad. En geven ook praktische tips: wat kunnen gemeenten en organisaties nu doen om (meer) mensen te laten lopen?

De gasten

Tijdens deze Open Huis bijeenkomst ontvangen we diverse gasten, onder wie architect en burgemeester van het Vlaamse Gooik Simon de Boeck. Hij onderzocht hoe steden als Barcelona, Parijs en Londen verregaande stappen zetten om steden te transformeren en ruimte te geven aan voetgangers. Andre de Wit, Adviseur mobiliteit van de gemeente Rotterdam, legt uit welke concrete stappen gemeenten kunnen zetten om het voetgangersbeleid vorm te geven. Marjan den Braber van Arcadis laat zien wat “practice what you preach” betekent. Stedenbouwkundige Annemieke Molster schreef het boek “Loop!” en toont wat ruimte voor de voetganger oplevert voor de stad.

Femke Hulshof van Werken in Beweging laat zien hoe je kan verleiden om te lopen. In een gesproken column licht Patty Muller van de Voetgangers Vereniging Nederland de staat van de voetganger toe. Martine de Vaan, projectleider van de City Deal Ruimte voor Lopen en Frank Reniers, Programmamanager van Agenda Stad, vertellen over de opbrengsten van samen innoveren.

Kijk online mee

Dus: gaat jouw gemeente ook steeds meer aan de slag met de voetganger, ben je geïnteresseerd in de volgende stap in duurzame mobiliteit of gezondheid? Werk je voor een organisatie die wil  bijdragen aan gezonde en vitale werknemers ? Kijk dan op 5 juli om 15.30 uur naar de online Open Huis-sessie. Meld je aan en je ontvangt tijdig de link naar de uitzending. De sessie duurt tot 16:30 uur.

Over de Open Huis-sessie

De Open Huis-sessies zijn een nieuw initiatief van Agenda Stad. Tijdens het Open Huis stelt een City Deal zich aan een breder publiek voor met een inhoudelijke bijeenkomst in sfeervolle setting. Dat kunnen gemeenten of andere partijen zijn met belangstelling voor het thema van die specifieke deal. Doel is om het City Deal-netwerk te vergroten en de waardevolle kennis die in de City Deal wordt opgedaan, breder te verspreiden. De Open Huis-sessie van de City Deal Ruimte voor Lopen is de eerste bijeenkomst in deze nieuwe reeks.

 

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *