Partner City Deal Fietsen voor Iedereen wint BID Award

Team Fiets van het ministerie van IenW, aanjager van de City Deal Fietsen voor Iedereen heeft op woensdag 16 januari de BID Award voor Meest Positieve Overheidsorganisatie van het Jaar gewonnen.

Tot en met 11 januari kon gestemd worden via Bidawards.nl.  Tijdens de Big Improvement Day in het AFAS Circustheater in Scheveningen werden na Three Minutes of Improvement-pitches van de genomineerden de winnaar gekozen. Team Fiets eindigde op een gedeelde eerste plaats, samen met de gemeente Amsterdam. De prijs voor Meest Positieve Overheidsorganisatie werd uitgereikt door minister van BZK Hugo de Jonge.

Team Fiets

Nederland is een fietsland bij uitstek. Er zijn in ons land meer fietsen dan mensen. En mede dankzij de opkomst van de elektrische fiets leggen Nederlanders steeds grotere afstanden af per fiets. Maar het potentieel voor de fiets blijkt nog groter. Team Fiets (officiële naam: Team Actieve Mobiliteit ) stimuleert om dat potentieel beter te benutten. Want fietsen en lopen dragen structureel bij aan het oplossen van de nationale maatschappelijke opgaven op het gebied van bereikbaarheid, klimaat, woningbouw, leefbaarheid, verkeersveiligheid en gezondheid.

City Deal Fietsen voor Iedereen

Op 9 oktober ging de City Deal Fietsen voor Iedereen van start, waarmee Team Fiets en Agenda Stad, samen met gemeenten, bedrijven en maatschappelijke partners de kracht van de fiets benutten in maatschappelijke en stedelijke opgaves zoals vervoersongelijkheid, de woningbouwopgave, stikstof, klimaat, bereikbaarheid, leefbaarheid en gezondheid. Arlette van Gilst (programmamanager van Team Fiets): ‘Praktischer gezegd: Het draait om het hebben van een fiets, leren fietsen, kunnen stallen, kunnen onderhouden, ervaring opdoen in het verkeer, en heel belangrijk: veilig kunnen fietsen.’

Ook wereldwijd is de aandacht voor fietsen en wandelen enorm toegenomen als duurzame, schone, gezonde en rechtvaardige vormen van vervoer. Daarom biedt Team Fiets over de hele wereld trainingen aan en workshops aan. Arlette: ‘Ons doel is om in de komende 10 jaar wereldwijd 10.000 fietsexperts op te leiden. We werken samen met andere landen en internationale organisaties zoals de United Nations Environmental Program (UNEP), de World Bank en de World Resources Institute (WRI) om deze doelstellingen te bereiken.’

Over Big Improvement Day

De prijs een initiatief van Big Improvement Day (BID). BID ontstond in 2008 vanuit de behoefte om positieve ontwikkelingen in Nederland te belichten en bevorderen. BID stimuleert samenwerking door mensen en organisaties uit verschillende sectoren bij elkaar te brengen.

Tijdens de Big Improvement Day worden verschillende prijzen uitgereikt. De BID Positivity Award in de categorieën Bedrijf of non-profitorganisatie, meest positieve onbekende Nederlander en meest positieve onbekende Nederlander. De Nederlandse Innovatieprijs voor een bedrijf dat zich richt op innovatie. De Phoenix Award voor een weerbaar bedrijf of ondernemer die succesvol herrezen is uit een crisis. De Impact Award voor dwarse denkers en durvende ondernemers en de Meest Positieve Overheidsorganisatie, een samenwerking met de Vereniging voor Overheidsmanagement (VOM).

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *