Postzegel toont Nederlands lichtnetwerk

Sinds begin deze week is een nieuwe postzegel te koop die Nederland toont als netwerk van licht. Een losse postzegel laat een klein stukje van Nederland zien, zodat je zelf kunt kiezen welk deel van het land je op de envelop plakt. Ontwerper Daan Roosegaarde liet zich inspireren door ruimtefoto’s van AndrĂ© Kuipers en satellietfoto’s van Nederland, waar hij zijn eigen interpretatie aan gaf.

Hij verwerkte er met zijn studio ook een foutje in, vertelt hij aan NRC. ‘Vroeger verzonnen kaartenmakers een niet bestaand stadje of straatje op een plattegrond, zodat ze konden zien of iemand hun kaart had nagemaakt. Zo hebben wij in onze kaart op de postzegel ook een fout gemaakt.’ Voor wie zijn topografie (of de Nederlandse eilanden) goed kent, is de fout snel gevonden.

Op zaterdag 24 oktober worden de postzegels door PostNL persoonlijk aan kunstenaar Daan Roosegaarde uitgereikt. Hiervoor doet Daan Roosegaarde in een speciaal programma tijdens de Nacht van de Nacht symbolisch het licht uit in Het Concertgebouw in Amsterdam.

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Goedemiddag,

    Weet u waar ik de postzegelserie van Nederlands lichtnetwerk kan bestellen?
    Dank u, gr Martin Schorn
    06 54 765 162