Samen stedelijke veerkracht vieren tijdens Dag van de Stad Online op 16 november!

Waarschijnlijk had u net als wij de laatste maandag van oktober al omcirkeld voor de jaarlijkse Dag van de Stad. Met een grote groep gedreven ambtenaren, bestuurders, wetenschappers, maatschappelijke partners en marktpartijen discussiëren over innovatieve oplossingen voor onze steden. Helaas kan dat dit jaar niet als gevolg van de COVID19-crisis. Of toch wel?

Hoewel we elkaar dit jaar niet fysiek kunnen ontmoeten, hebben we toch opnieuw een inspirerend en veelzijdig programma samengesteld dat we op maandag 16 november in een wervelende online show aanbieden. Want stedelijke uitdagingen gaan niet in quarantaine en met deze COVID19-crisis hebben steden er een forse nieuwe uitdaging bij. Hoe rechten steden hun rug en komen ze sterker uit crises? Hoe maak je gebruik van de kennis van partners en energie van inwoners om complexe uitdagingen het hoofd te bieden? Hoe, kortom, toon je als stad veerkracht? Met medeprofessionals in gesprek gaan en elkaar inspireren is nu meer nodig dan ooit. Daarom hopen we u op 16 november te begroeten op de Dag van de Stad Online!

De Dag van de Stad Online wordt géén Zoom-bijeenkomst, maar net als de reguliere Dag van de Stad een inhoudelijke feestdag, waar u op basis van uw eigen interesse en expertise een keuze kunt maken uit de diverse programmaonderdelen. Als virtuele deelnemer wordt u welkom geheten in de Honig-fabriek in Nijmegen, waar u vanachter uw bureau deelneemt aan het programma, met interactieve ontwerpateliers, reportages uit veerkrachtige steden en topsprekers zoals auteur Floor Milikowski, hoogleraar Lotte Jensen en watergezant Henk Ovink.

We zorgen voor een levendig programma met diverse ‘hapklare blokken’. En natuurlijk beperken wij de aandacht voor het thema, net als op de reguliere ‘ fysieke’ Dag van de Stad, niet tot dit ene moment. Houd dedagvandestad.nl, ons twitter-account @DagvandeStad en onze Linkedin-pagina in de gaten. De komende weken vindt u daar een reeks podcasts waarin veerkrachtige steden centraal staan, een digitaal magazine met interviews waarin onze sprekers en andere experts alvast hun visie inleiden en nog veel meer!

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *