Schrijf je nu in voor jouw Dag van de Stad

De inschrijving voor de Dag van de Stad is van start! Op donderdag 29 september komen we in Tilburg bij elkaar voor hét grootste multidisciplinaire congres over de ontwikkeling van steden en stedelijke regio’s. Met de Spoorzone Tilburg als uitvalsbasis bouwen we tijdens deze zesde editie samen aan ‘de stad van iedereen’.

Op de Dag van de Stad streven we dit jaar naar een stad waarin iedereen zich thuis voelt. Een stad waar iedereen gelijke kansen heeft, op werk, passende woonruimte, goed onderwijs en goede zorg. Een inclusieve stad die sociale en fysieke opgaven met elkaar verbindt. Dit alles komt terug in het diverse programma, zowel in werkvormen als onderwerpen. Naast een gezamenlijk programma, is er een keuzeprogramma. Daaruit stel je naar smaak en inzicht jouw eigen dagprogramma samen. Bij je inschrijving geef je meteen je programmakeuze op. Zo ben je verzekerd van een plek. 

Bekijk het hele programma en schrijf je in op dedagvandestad.nl 

Het gezamenlijke programma: opening, lunch en afsluiting

De Dag van de Stad speelt zich af op verschillende locaties op de Spoorzone Tilburg. We beginnen samen in de Wagenmakerij met een kop koffie. Vanaf 9.45 heten dagvoorzitter Özcan Akyol, burgemeester Theo Weterings van Tilburg en het ministerie van BZK ons welkom op het hoofdpodium in de Koepelhal. Esmah Lahlah, wethouder bestaanszekerheid, kansengelijkheid en talentontwikkeling in Tilburg en beste bestuurder van het jaar 2021 deelt in haar openingslezing meer over haar missie om van Tilburg een stad van iedereen te maken. We maken kennis met meerdere sprekers waaronder Vittorio Desikan, ijsmaker, verhalenverteller en verbinder. 

Om 11.00 uur waaiert iedereen uit over de verschillende locaties op de Spoorzone of gaat op excursie. Tussendoor lunchen we gezamenlijk in de Wagenmakerij, en bij mooi weer ook in de binnentuin. Vanaf 15.30 uur keert iedereen terug naar de Koepelhal waar journalist, opiniemaker en presentator Sander Schimmelpenninck de dag afsluit met zijn visie op een eerlijker samenleving zoals hij die ook schetst in het tv-programma ‘Sander en de Kloof’. Napraten kan bij de afsluitende borrel vanaf 16.30 uur.   

Het keuzeprogramma: stel jouw eigen Dag van de Stad samen

Bij inschrijving voor deelname aan de Dag van de Stad schrijf je je meteen in voor het keuzeprogramma. Dat doe je door een persoonlijke selectie te maken uit de programmaonderdelen die in drie rondes tussen 11.20 uur en 15.20 uur plaatsvinden. Je vindt het keuzeprogramma in het blokkenschema op dedagvandestad.nl. Je kiest uit meer dan 30 verschillende programmaonderdelen verdeeld over zeven locaties. Je schrijft je voor maximaal drie programmarondes in. Een programmaronde duurt een uur. Een uitzondering hierop vormen de excursies en ontwerpateliers. Die duren twee uur, dus kun je daarnaast nog maar één andere programmaronde kiezen. 

Mix-and-match 

Neem voordat je je inschrijft even rustig het hele blokkenschema met het programma door. Ons advies: mix en match in genres en op inhoud. Een last lecture over biodiversiteit combineert goed met een theatervoorstelling van de kinderen van gastarbeiders en een filmlezing over gelijke kansen in het onderwijs. Of ga mee met een actieve excursie door Tilburg en combineer dat met een kennisinjectie bij een wetenschapscollege of een dosis inspiratie met flitsende Talks of the town. Houd je van het gesprek in kleine groepen, kies dan voor een rondleiding door de LocHal, luister naar een van de persoonlijke verhalen van Tilburgers en combineer dat met een boekenclub of een van de ontwerpateliers. 

Wacht niet te lang met inschrijven, er zijn programmaonderdelen waar slechts voor een beperkt aantal deelnemers plek is. Welke keuze je ook maakt, dit wordt jouw Dag van de Stad. 

Schrijf je nu in!

Dat kan op dedagvandestad.nl. Daar vind je ook meer informatie over het inschrijven, het thema, programma, de sprekers, gaststad en meer. Of volg de Dag van de Stad op Twitter, Instagram of LinkedIn.

De Nacht van de Stad

Heb je niet genoeg aan een dag? In de avond voorafgaand aan de Dag van de Stad, organiseert gaststad Tilburg samen met lokale partners de Nacht van de Stad. Bezoekers kunnen mee met spannende en interessante excursies by night, in de stad en omgeving. Welke dat precies zijn maken we binnenkort bekend. Inschrijven kan dan ook. Wil je zeker bij de Nacht van de Stad zijn? Reserveer 28 september vanaf 17:00 dan vast in je agenda en ontdek dat Tilburg ook in de nacht leeft en swingt.

 

Agenda Stad organiseert dit jaarlijkse congres samen met de G4 en G40, de VNG, het Rijk, Platform31, het Netwerk Kennissteden Nederland en een gaststad, in 2022 is dat de gemeente Tilburg, met bijdrage van de Provincie Noord-Brabant.

 

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *