Steden maakten het verschil tijdens werkconferentie Agenda Stad

Op donderdag 27 oktober zijn City Deals, Partnerships en de Agenda voor de Stad verder gebracht tijdens de werkconferentie ‘Waar steden het verschil maken’ in Eindhoven. Tijdens de werkconferentie van Agenda Stad werd de tiende City Deal ondertekend. Daarnaast zijn vier nieuwe Partnerships gepresenteerd aan zeker 250 gasten, een combinatie van stedelijke en nationale beleidsmakers, wetenschappers en ondernemers.

Tijdens het plenaire ochtendprogramma is op feestelijke wijze de City Deal ‘Naar een Digitale Woonomgeving’ ondertekend. Speciaal hiervoor ontvingen we Minister Blok. Daarnaast bood de conferentie diverse workshops gericht op kennisuitwisseling, nieuwe ontmoetingen en het aanreiken van methodes voor slimme en duurzame samenwerking. Er was ook de mogelijkheid inspiratie op te doen op de Dutch Design Week.

Op de conferentie, die werd geopend door wethouder Staf Depla uit Eindhoven, luisterden de aanwezigen naar verschillende topsprekers. Dit waren onder andere public service innovator Ruth Kennedy (Innovation Unit, UK), Maarten Hajer (Urban Futures), David Hamers (Planbureau voor de Leefomgeving en Lector Design Academy Eindhoven), Chris Sigaloff (directeur Kennisland) en Dutch Urban Envoy Nicolaas Beets (Urban Agenda).

Nederland, Eindhoven, 20161027 Minister Blok, BZK Foto: Kick Smeets / Rijksoverheid 2016agendastad-38

 

 

 

 

 

agendastad-27agendastad-46

 

 

 

 

Met Agenda Stad leveren steden een krachtige bijdrage aan de grote maatschappelijke opgaven waar Nederland voor staat. Steden groeien wereldwijd. De productiviteit groeit er harder, zo ook in Nederland en Europa. Tegelijkertijd is een goede leefbaarheid cruciaal om als stad succesvol te zijn. Met Agenda Stad hebben steden en de rijksoverheid samen met maatschappelijke partners zich gecommitteerd om groei, leefbaarheid en innovatie in het Nederlandse en Europese stedennetwerk te bevorderen. Dit doet Agenda Stad door samen te werken in inmiddels tien City Deals en in acht Europese Partnerships. De City Deals en Partnerships worden gesloten rond concrete maatschappelijke transitieopgaven zoals energie, mobiliteit, klimaatadaptatie, veiligheid, sociale inclusie en verstedelijking.

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *