Superrijke Chinezen kopen Amsterdamse grachtenpanden

Grachtenpand Herengracht 581 (met Sint Joris en de draak op de gevel, vraagprijs 6,7 miljoen euro) kwam in het bezit van een internationale belegger. © Floris Lok

Superrijken die over de hele wereld in historische binnensteden panden opkopen maar daar bijna nooit zijn, azen nu ook op Amsterdam. De eerste Chinese en Russische kopers zijn gearriveerd.

Dit blijkt uit cijfers van de internationale makelaarspoot van veilinghuis Christie’s en de Makelaarsvereniging Amsterdam (MVA). Christie’s legt zich sinds enige tijd met Carla van den Brink Makelaardij toe op het wereldwijd onder de aandacht brengen van dure Amsterdamse huizen.

Via Christie’s zijn dit voorjaar twee dure woningen in Vinkeveen aan Chinezen verkocht; zij beschouwen Vinkeveen als Groot-Amsterdam. Een derde internationale belegger kocht een prestigieus duur grachtenpand.

Rijke buitenlanders

Dit voorjaar heeft de Makelaarsvereniging Amsterdam (MVA) een nieuw ‘expatcentrum’ opgezet. In 2014 verkochten elf van de 286 bij de Amsterdamse MVA-makelaars aangesloten kantoren vijftien dure huizen in Amsterdam aan Chinezen en Russen. Een veelvoud daarvan werden gekocht door andere rijke buitenlanders.

Lees dit artikel van het Parool verder op de website

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *