Symposium Goed openbaar bestuur in stad en stedelijke regio

Op 9 april 2015 organiseert het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties in samenwerking met de gemeente Utrecht het symposium ‘Goed openbaar bestuur in stad en stedelijke regio’. Het symposium zal plaatsvinden van 12:00 tot 17:00 uur in het stadskantoor te Utrecht.

Het doel van dit symposium is om samen met steden, regio’s, provincies en andere partijen tot concrete voorstellen te komen op het gebied van goed openbaar bestuur in Agenda Stad. Dit wordt gedaan aan de hand van recente inzichten vanuit de wetenschap en praktijk, zoals het onderzoek van prof. dr. Tordoir naar ruimtelijk-economische relaties.

Vier werksessies

Om naar concrete voorstellen toe te werken, zijn er tijdens het symposium vier werksessies. Deze werksessies vinden plaats op basis van essays van wetenschappers en consultants. Het omvat de volgende onderwerpen:

  1. Economische vitaliteit en sociale duurzaamheid: bestuurlijke uitdagingen voor de stad.
  2. De (regio)bestuurder van de toekomst.
  3. Overheden en de economische groei in stedelijke gebieden.
  4. Maatschappelijk initiatief in steden.

De inzichten uit de werksessies staan centraal bij de interactieve afsluiting met onder andere dg Bestuur en Koninkrijksrelaties Gert-Jan Buitendijk en de gemeentesecretaris van Utrecht Maarten Schurink. Dagvoorzitter tijdens het symposium is plaatsvervangend DG Bestuur en Koninkrijksrelaties Bert van Delden.

Hieronder vindt u het programma.

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *