Verslag studiereis Kennis Maken

Dit gaat over de City Deal City Deal Kennis Maken

Op 30 en 31 mei zijn deelnemers van de City Deal Kennis Maken op studiereis naar het Duitse Essen geweest. De reis werd georganiseerd door het ministerie van OCW vanuit het thema verbinding met de samenleving, en daarbinnen ook de City Deal Kennis Maken.

De insteek van de reis was tweeledig. Aan de ene kant stond Communityvorming centraal tussen verschillende mensen binnen hoger onderwijsinstellingen, die al bezig zijn met programma’s rondom deze verbinding, en de betrokkenen van de gemeenten, en de hoger onderwijsinstellingen rondom de City Deal Kennis Maken.

Verbinding en inspiratie

Aan de andere kant moest de reis inspiratie brengen. UNIAKTIV, het service learning centre van de universiteit Duisburg-Essen gaf een kijkje in de keuken van hun programma. Zij zijn hier al sinds een jaar of tien mee bezig. De universiteit is een van de grootste tien universiteiten van Duitsland, het is de jongste universiteit voor comprehensive research in Duitsland en het is de eerste Duitse universiteit met een vice-rectorate voor diversiteit management.

Lees het hele verslag van de reis in pdf.

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Is het mogelijk om een vertaling van deze bijdrage in Algemeen Beschaafd Nederlands (of desnoods in het Duits) te publiceren? Dit engels/nederlandse koeterwaals is een interessant studieobject voor taalkundigen, maar geeft geen inzicht in het doel en onderwerp van deze studiereis en in de activiteiten die zijn ondernomen.