Vier nieuwe cyberprojecten City Deal Lokale Weerbaarheid Cybercrime beschermen MKB tegen cybercrime

De City Deal Lokale Weerbaarheid Cybercrime, die verlengd is tot eind 2025, heeft onlangs uit zestien cyberprojecten vier City Deal-projecten geselecteerd die subsidie ontvangen en vanuit de City Deal doorontwikkeld en geïmplementeerd zullen worden. De vier projecten zijn op 1 januari van dit jaar gestart en lopen tot het einde van het jaar. Het gaat om initiatieven die ondernemers in het midden- en kleinbedrijf (MKB) veerkrachtiger maken tegen cyberdreigingen en -aanvallen. De projecten variëren van innovaties waar ondernemers zelf mee aan de slag kunnen tot oplossingen die dmv technologie of deskundigheid de mkb’ers juist ontzorgen.  De selectieprocedure van de subsidieaanvragen is begeleid door City Deal-partner Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV). Colin Voetee, adviseur bij het CCV: “Innovatie is een belangrijk doel en voorwaarde van de City Deal. De voorkeur is dan ook gegeven aan projecten die nog niet in eerdere City Deal tranches ontwikkeld zijn. ”

De vier geselecteerde projecten die subsidie en begeleiding vanuit de City Deal ontvangen zijn:

  1. Digitaal Veiligere Werkvloer met de Digitale Hulpverlener (DHV’er) van de gemeenten Haarlem/Zandvoort, Alkmaar en Purmerend
  2. Ontwerpen en testen van een incident response keten voor het mkb van Stichting Saxion (Hogeschool)
  3. Mkb cyberassistentie van het Regiobureau Integrale Veiligheid Oost-Brabant
  4. Cynalytics Insights van Cynalytics B.V.

Lees meer over deze projecten op de website van het CCV.

Over de City Deal Lokale Weerbaarheid Cybercrime

De City Deal is een samenwerking van gemeenten, regionale samenwerkingsorganisaties veiligheid en PVO’s, de ministeries van JenV (directie Veiligheid en Bestuur), BZK (directie Digitale Overheid) en EZK (Digital Trust Center), nationale Politie, de VNG, het CCV, de Haagse Hogeschool, Saxion hogeschool, het NHL/Stenden, VNO-NCW en MKB-Nederland.  Lees meer op de pagina van de City Deal Lokale Weerbaarheid Cybercrime.

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *