Volgende stap in stedelijke innovatie is vooral kennisdeling

Het Chassé Theater te Breda zinderde op donderdag 6 oktober van het stedelijke experiment. Niet alleen werd erover gesproken – het werd ook ter plekke uitgevoerd: door kunstenaars, een groep studenten van de NHTV en door drie duo’s van jonge onderzoekers en gemeentelijke professionals. Gezamenlijk met sprekers uit wetenschap en praktijk gingen ze op zoek naar hoe innovatie in stedelijke gebieden aan kracht en maatschappelijke impact kan winnen.

Hoe kunnen stedelijke regio’s zichzelf versterken met nieuwe kennis over slimme en duurzame ontwikkeling? Wat hebben wetenschap en praktijk in Nederland aan de kennis die in internationale projecten hierover wordt ontwikkeld? Wat dragen Nederlandse partijen zelf bij aan die projecten op internationaal niveau? Deze vragen stonden centraal op het derde VerDuS-congres.

derdecongres_13derdecongres_09

Tijdens parallelsessies namen de conferentiedeelnemers kennis van nieuwe wetenschappelijke inzichten, speelden ze serious games en brainstormden ze onder andere over actuele vraagstukken binnen stedelijke regio’s.

De conferentie werd geopend door Paul Depla, burgemeester van Breda, en voorgezeten door Co Verdaas. Impressies van zowel de plenaire programma-onderdelen als de sessies staan op de congressite van VerDuS, www.dialoog.verdus.nl.

derdecongres_15

 

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *