Win een European Responsible Housing Award met een project voor verantwoord huisvesten

(c) Riesjard Schropp, Mediatheek Rijksoverheid. Huur- en koopwoningen in Breda

Demografische ontwikkelingen, een toename in ongelijkheid en populisme, steeds zichtbaardere gevolgen van klimaatverandering en zorgen over veiligheid, veranderen de politieke, sociale, infrastructurele en ruimtelijke landschappen, inclusief die rondom huisvesting.

Hoe en waar we wonen is een bepalende factor in het vormgeven van onze toekomst en blijft daarom fundamenteel. De Europese Responsible Housing Awards beogen met deze wedstrijd dat ingediende ideeën, inspiratie en goede voorbeelden bijdragen aan de discussie over deze ontwikkelingen.

In 2014 begonnen als een door de EU gefinancierd initiatief dat zich op richtte op maatschappelijk verantwoord ondernemen in de sociale huursector, zijn de ERH Awards nu getransformeerd naar een unieke kans voor particuliere verhuurders en corporaties om deel te nemen in een Europa-brede competitie en hun verdiensten en innovaties voor het voetlicht te brengen in vijf verschillende categorieën:

  • Eerlijke financiering voor betaalbaar wonen
  • ‘Meer dan een dak boven je hoofd’ – het ondersteunen van initiatieven voor gelijke kansen
  • Voorlopers in innovatie, bemiddelaars in energietransitie
  • Strategische allianties aangaan, burgerparticipatie koesteren
  • Het team ‘empoweren’: rekening houden met veranderende behoeften van je personeel

Na twee eerdere award-rondes met meer dan 110 verzamelde succesvolle voorbeelden in twee handboeken en met 9 eerdere categoriewinnaars hopen we in 2019 voort te bouwen op deze traditie met publieke, non-profit verhuurders en corporaties die strijden om de derde editie van de European Responsible Housing Awards

De Awards-ceremonie vindt plaats op 6 juni, tijdens het internationale festival Our Planet, our Cities, our Homes… Ourselves” van 4 tot en met 8 juni in Lyon. Belangrijke Europese stakeholders vormen de jury die bepaalt of de inzendingen voldaan aan de Europese gedragscode voor Verantwoorde Huisvesting. Inzendingen voor de awards zijn welkom tot 28 februari 2019.

Onder de eerdere winnaars bevinden zich ook Nederlandse organisaties, zoals Eigen Haard.

Zie voor meer informatie en het inzenden van projecten de website van Premios Arquitectura.

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *