Wordt uw gemeente gaststad van de Dag van de Stad 2023?

Ja u leest het goed: 2023! Terwijl de organisatie van de Dag van de Stad dit najaar in Tilburg pas is opgestart, richten we het vizier óók al op de volgende editie van hét jaarlijkse evenement rond stedelijke innovatie en samenwerking.

Na succesvolle edities in Utrecht, Amersfoort, Den Haag, online vanuit Nijmegen en afgelopen jaar in Heerlen, strijkt de Dag van de Stad dit jaar neer in Tilburg. Maar we roepen ambitieuze gemeenten alvast op om zich kandidaat te stellen als mede-organisator en gastheer voor onze zevende editie.

De bidbookprocedure voor de Dag van de Stad 2023 start formeel over een paar weken. Binnenkort kunnen we meer informatie delen over de randvoorwaarden en deadlines. Bij het organiseren van de Dag – én de Nacht – van de Stad komt het nodige kijken. Daarom stellen we gemeenten alvast in staat om intern het enthousiasme te polsen voor deelname.

De Dag van de Stad: nét even anders dan andere congressen

We zijn op zoek naar een stad die 1500 gedreven ambtenaren en bestuurders van steden, provincies en Rijk, wetenschappers, kunstenaars, ondernemers en vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties niet alleen kan ontvangen, maar ook kan trakteren op inspirerende excursies binnen en rond de gemeentegrenzen. Met voorbeelden van samenwerking tussen private en publieke partijen, van een doelgerichte aanpak van maatschappelijke opgaven, van slimme koppelingen tussen ruimtelijke en sociale vraagstukken. En met natuurlijk een inhoudelijk én avontuurlijk programma voor de Nacht van de Stad die aan het congres voorafgaat.

De stad die we zoeken heeft lef en ambitie en is tegelijkertijd een lerende stad. Trots om de geleerde lessen te delen en leergierig als het gaat om nieuwe benaderingen, zowel van collega-gemeenten als van wetenschap of marktpartijen.

Bekijk dedagvandestad.nl voor een uitgebreide terugblik op de Dag van de Stad in Heerlen. Heeft u vragen? Stel ze ons via [email protected] of het contactformulier op deze site en we gaan graag met u in gesprek.

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *