Zes nieuwe partners tekenen City Deal Health Hub Utrecht

Groepsfoto waarop betrokkenen bij de Health Hub Utrecht poseren ter gelegenheid van het bijtekenmoment

Zorgorganisaties Careyn, Incluzio, Reinaerde, De Rijnhoven en kennisinstelling MBO Utrecht zijn de meest recente partners in Health Hub Utrecht. Tijdens een feestelijke bijeenkomst in de innovatiehub JIM ondertekenden bestuurders van de betrokken organisaties op dinsdag 28 januari de City Deal, die ten grondslag ligt aan de Health Hub Utrecht ‘netmerk-organisatie’. Zorgorganisatie Lokalis ontbrak door omstandigheden, maar tekent op een later moment.

Health Hub Utrecht-boegbeeld Margriet Schneider, bestuursvoorzitter van het UMCU, benadrukte dat met het tekenen door de zorgorganisaties ook de sociale dimensie van gezondheid en geluk beter geborgd is en kijkt uit naar concrete samenwerking: ‘De tijd nemen om samen te starten is goed, maar laten we daarna ook echt wat met elkaar gaan doen’.

Voor de ondertekening stelde ook de nieuwe wethouder voor Gezondheid in Utrecht Eelco Eerenberg zich voor aan de Health Hub partners. Eerenberg gaf aan dat hij zich nog niet eerder had gerealiseerd dat er in de regio Utrecht zoveel kennis en kunde rondom ‘Healthy Urban Living’ aanwezig was en dat hij zich ten doelde stelde om dat op alle niveaus uit te dragen. Daarnaast gaf hij aan met name, gezien zijn ICT-achtergrond, de coalitie rondom ‘digitale transformatie’ intensief te zullen volgen.

 

 

Dit bericht is overgenomen van de website van de City Deal Health Hub Utrecht.

 

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *