Zet je duurzame mobiliteit in de schijnwerpers tijdens de Europese Mobiliteitsweek (16-22 sept.)

“Loop met ons mee!” is dit jaar het thema van de Europese Mobiliteitsweek die van 16 tot en met 22 september plaatsvindt en in het teken staat van lopen en fietsen. De week biedt ook Nederlandse steden een Europees podium om hun initiatieven gericht op duurzame mobiliteit voor het voetlicht te brengen.

Die initiatieven kunnen betrekking hebben op maatregelen of projecten die lopen en fietsen in de stad stimuleren, maar dus ook op andere ambities rondom duurzame mobiliteit. Ook andere organisaties kunnen hun initiatief aanmelden, in de vorm van een ‘MobilityAction’.

Steden kunnen op verschillende manieren deelnemen:

  • Het organiseren van een activiteit in de week van 16 tot en met 22 september
  • Het (gedurende het jaar) realiseren van permanente maatregelen gericht op duurzame mobiliteit
  • Het organiseren of zichtbaar maken van acties rondom duurzame mobiliteit die het gehele jaar worden gehouden, door deze aan te melden als MobilityAction

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat nodigt steden van harte uit om deel te nemen aan de Europese Mobiliteitsweek, die de afgelopen jaren is uitgegroeid tot hét moment voor Europese steden om hun duurzame mobiliteit op de kaart te zetten.

Doe mee

Steden kunnen zich aanmelden voor deelname via het Nederlandstalige formulier op Mobilityweek.eu, de website van de Mobiliteitsweek. MobilityActions kunnen dus door elke organisatie aangemeld worden. Dat kan via een Engelstalig aanmeldformulier op de site, waar tevens gratis communicatiemateriaal te vinden is.

Meer weten?

In 2018 deden maar liefst 2792 Europese gemeenten mee aan de Europese Mobiliteitsweek. Lissabon en Lindau vielen in de prijzen met hun initiatieven en ook Nijmegen gooide hoge ogen met o.a. een picnick op de Waalbrug.

Meer informatie is niet alleen te vinden op Mobilityweek.eu, maar ook op de Nederlandstalige website Mobiliteitsweek.nl. Geïnteresseerde steden of organisaties kunnen met vragen over deelname ook terecht bij de nationale coördinator van de Europese Mobiliteitsweek, Syd Jordaan van het ministerie van IenW: Syd.Jordaan[at]minienw.nl.

Bekijk de campagnevideo

 

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *