Lopen en vergaderen tegelijk. Het kan in de stad.

Martine de Vaan (projectmanager gebiedsontwikkeling en duurzame innovatie bij het Rijksvastgoedbedrijf) geeft tijdens de Dag van de Stad op maandag 30 oktober de workshop Walking Being. ‘Niet alleen je stemming wordt er beter van, maar ook je creativiteit.’

“Hier wandel ik vaak: het Malieveld in Gemeente Den Haag. Heerlijk dat dit groene gebied dichtbij mijn werkplek ligt. Het is ideaal voor korte werkoverleggen. Je kunt hier ongestoord met drie mensen naast elkaar lopen. Voor langere overleggen wandel ik door naar het Haagse Bos. Het lopen geeft letterlijk en figuurlijk dynamiek. Niet alleen je stemming wordt er beter van, maar ook je creativiteit. Daarom wilde ik bewijzen dat het kan: 7 km per dag lopen zonder dat het tijd kost. Dat lukt nu 2,5 jaar, door het te combineren met dingen die ik toch al deed. Zo kan een half uurtje bijpraten over een project prima lopend. Ook als ik met vrienden in de stad afspreek, gaan we eerst wandelen en daarna naar een restaurant.”

Werkrelaties versterken

Zowel de werkresultaten als de werkrelaties versterken als je op een werkdag meer beweegt, zo blijkt uit onderzoek van bijvoorbeeld de universiteit van Stanford. “Daarnaast vraagt afspreken in de buitenlucht niet meer, maar ándere voorbereiding”, stelt De Vaan. “Je zult merken dat een wandelbespreking beter is voorbereid. Je komt snel tot de kern en als aantekeningen belangrijk zijn, spreek je ze onderweg in of zet je ze daarna even snel op een rij.

Sinds De Vaan zoveel buiten is, kijkt ze anders naar stedenbouw want het valt op waar er weinig wordt gedacht vanuit de voetganger. “Zo zijn groene wandelrondjes belangrijk als je lopen in het dagelijks leven wilt integreren. Ik zal tijdens de Dag van de stad dan ook een warm pleidooi houden voor die wandelroutes door de stad, ook nabij kantoren. Dat vraagt wat van de stadsplanning en ontwikkelingsplannen maar zal zich terugverdienen in blijere en gezondere mensen.”

Martine de Vaan (projectmanager gebiedsontwikkeling en duurzame innovatie bij het Rijksvastgoedbedrijf) geeft tijdens de Dag van de Stad op maandag 30 oktober de workshop ‘Walking Being’: https://www.dedagvandestad.nl/blokkenschema/#
Dit artikel verscheen oorspronkelijk op de Facebookpagina van het Ministerie van BZK.

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *