Deelsessie De Groene Stad op de Dag van de Stad 2022

Locatie: Spoorzone Tilburg
29 september
11:20 - 12:20
We zien twee mensen wandelend en pratend op een voetpad door een bos. Het beeld is ingekaderd door een grote boom die over het pad en de wandelaars buigt

Op de Dag van de Stad kun je je door experts en andere stedelijke professionals laten bijpraten en inspireren over innovaties in stedelijke vraagstukken. De Dag van de Stad is al jarenlang een hooggewaardeerd evenement door de mix van topsprekers, excursies, ontwerpateliers en inhoudelijke deelsessies. Bekijk het programma en meld je snel aan.

Ook City Deals ontbreken natuurlijk niet op de Dag van de Stad. In diverse deelsessies word je door City Deals bijgepraat over actuele ontwikkelingen rond hun thema. Wil je daar bij zijn, reserveer dan bij je aanmelding snel een plekje, want het aantal plekken per sessie is beperkt!

In onze agenda lichten we graag een aantal deelsessies uit. Bijvoorbeeld de deelsessie De Groene Stad. Daarin profiteer je van de inzichten van niet één, maar twee City Deals: Ruimte voor Lopen en Openbare Ruimte.

Deelsessie De Groene Stad

We willen allemaal groenere steden. Want die zijn gezond, biodivers, sociaal, adaptief, kortom levend. Maar verkeersnormen, begrotingstekorten en ingeslepen gewoontes staan ons in de weg. Hoe gaan we de groene stad opschalen? Wat vraagt dat aan inzichten en instrumenten? En verdichten én vergroenen, gaat dat nou wel of niet samen? Over deze en andere vragen gaat het college van Rijksadviseurs in gesprek met een aantal gemeenten van de City Deals Ruimte voor Lopen en Openbare Ruimte.

Open Huis-sessie

Wist je dat de City Deal Ruimte voor Lopen in juli een zeer informatieve online Open Huis-sessie heeft georganiseerd? Lees het verslag en bekijk de video.