WeMakeThe.City

Metropoolregio Amsterdam
20 juni - 24 juni

Woensdag 20 t/m zondag 24 juni 2018 vindt WeMakeThe.City plaats. Het vijfdaagse festival dat de stad beter maakt.

Eerst maken we de steden. En dan maken de steden ons. De plek waar we wonen en werken heeft grote invloed op ons. En wij op die plekken in de stad. Wereldwijd wonen er steeds meer mensen in steden. De stad roept, verleidt, verbindt en maakt creatief. Maar de stad kan ook verdelen, vervuilen, vermoeien. De stedelijke omgeving stelt ons uitdagende vragen.

Samen met alle stakeholders en o.a. wethouder Kajsa Ollongren hebben we vooruit geblikt op dit grootschalig evenement in de Metropoolregio Amsterdam.

WeMakeThe.City – hoe, wat waarom?

Vragen over de kwaliteit van het dagelijks leven. Lucht, water, ruimte, drukte en stilte. Vuilniswagens of vuilnisboten? Wonen er al genoeg robots in de buurt? Vragen over banden met omliggende steden, dorpen en het land rond de stad. En land ín de stad, bestaat dat ook? Vragen als: wie de eigenaar van de stad is. Of de stad van iedereen blijft of hoe nieuwe buurten er uit gaan zien. Hoe verschillende steden een metropool vormen. Hoe we als stad zelfvoorzienend kunnen worden. Hoe de haven zich ontwikkelt naar een circulaire economie. Hoe we van poep stadsgas maken. Hoe naar je werk gaan eruit gaat zien en hoe je makkelijk mensen ontmoet. Hoe je je veilig voelt. Hoe we de balans bewaren tussen wereldeconomie en lokale bedrijvigheid. Hoe je groenten kunt kweken in een verlaten groentewinkel. Twee euro toeristenbelasting of twintig?

Lees meer op de site van Pakhuis De Zwijger.

Onze Partners