Amsterdam is tiende universiteitsstad die deelneemt aan City Deal Kennis Maken

Dit gaat over de City Deal City Deal Kennis Maken

Sinds deze zomer is ook universiteitsstad Amsterdam officieel toegetreden tot de City Deal Kennis Maken.

Daarvoor heeft de gemeente instemming gekregen van de Universiteit van Amsterdam, de Vrije Universiteit, de Hogeschool van Amsterdam en Amsterdam Economic Board.

Rijke leeromgeving

Henri Lenferink, burgemeester van Leiden en voorzitter van het Netwerk Kennissteden Nederland verwacht dat de hoofdstad een geweldige bijdrage zal kunnen leveren aan het doel van de City Deal Kennis Maken: de stad als rijke leeromgeving, waar studenten, docenten en onderzoekers van universiteiten en hogescholen hun kennis inzetten voor maatschappelijke vraagstukken en innovatie.

Maatschappelijke opgaven

De inzet van de City Deal Kennis Maken is om een versnelling tot stand te brengen in het oplossen van maatschappelijke opgaven van steden door onderzoekers, docenten en studenten hierbij grootschalig te betrekken. De betrokken steden, kennisinstellingen en andere partners beschouwen dit enerzijds als een vorm van kennisbenutting en anderzijds als het aanbieden van de stad als leeromgeving voor studenten. Centraal in de City Deal staan talentontwikkeling, ondernemerschap én het stimuleren van maatschappelijke betrokkenheid.

Lees meer over de City Deal Kennis Maken.

 

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *