Community of Practice inspireert stadmakers met zomerse leestips

Het derde magazine van de Community of Practice is verschenen. In dit themanummer ‘De Toekomst van City Deals’ (.pdf) blikken we terug op de CoP-bijeenkomst in januari met denker des vaderlands Daan Roovers. Martin Schulz van de NSOB vertelt over opschaling en projectleiders Bart Stoffels en Jan-Willem Wesselink gaan in op hun ervaringen met werken in City Deals.

Wie het CoP-blad van voor tot achter heeft doorgelezen en nóg meer inspiratie wil over stedelijke vraagstukken, hoeft zich niet te vervelen. We hebben onze huisbibliothecaris Jeroen Maters van Maters & Hermsen gevraagd welke boeken over de stad we deze zomer gelezen móeten hebben. Dat hadden we beter niet kunnen doen. Op bijgevoegde foto zie je de boeken waar hij ons na de zomer over gaat overhoren. Voor wie weinig ruimte heeft in zijn koffer, lichten we er een paar uit. Floor Milikowski’s Een klein land met verre uithoeken, de Antistad van Maurice Hermans, Als burgemeesters zouden regeren van Benjamin Barber en Jared Diamonds Erfenis zijn aanraders.

Leestips Jeroen Maters

Leestips Jeroen Maters

Heb je in je vakantie geen tijd voor of zin in een heel boek, maar wil je wel na de zomer weer helemaal up-to-date aan de slag gaan? Dan kunnen we de zomerspecial ‘Must reads voor stad en regio’ van onze partner Platform31 van harte aanbevelen.

Wellicht zijn er ook stadmakers die deze zomer even niét aan de stad willen denken. We kunnen het ons eigenlijk niet voorstellen. Maar toch, ook voor hen heeft de Community of Practice een mooie leeslijst samengesteld. Op 14 mei inventariseerden we tijdens de online CoP-bijeenkomst welk boek de aanwezigen op hun nachtkastje hadden liggen. Jurian Strik van Studio Strik maakte hiervan een mooi overzicht met verschillende fictie en non-fictie must reads.

Maar wellicht staat er al een boekentoren naast je bed. Als je nog aanvullende leestips hebt – met name natuurlijk als dat boeken zijn die stadmakers en City Deals relevante nieuwe inzichten kunnen opleveren, laat het ons dan weten via Twitter, @agendastad met de hashtag #leesdestad.

Rest de collega’s van Agenda Stad en de Community of Practice alleen nog om iedereen een mooie en gezonde zomer te wensen. De stad slaapt nooit en Agenda Stad dus ook niet. Heb je vragen over of wil je aanhaken bij een van de mooie nieuwe City Deals in ontwikkeling, neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *