Competitie Europese hoofdstad van Innovatie van start in maart

In maart start de nieuwe Europese Innovatiehoofdstad competitie! Krijgt Amsterdam een Nederlandse opvolger?

Met deze derde editie van de prijs gunt de Europese Commissie de prijs aan die Europese stad die het meest meest bereid is om te experimenteren met nieuwe en maatschappelijke gedragen initiatieven.

Stedelijke innovatie

Deelnemende steden worden beoordeeld op de mate waarin ze hun inwoners ruimte geven om te experimenteren en hun ideeën overnemen. Drie geldprijzen worden uitgereikt aan de beste stedelijke initiatieven die de meest geschikte omgeving creëren om te innoveren. De prijs is in 2014 in het leven geroepen door de Europese Commissie om stedelijke innovatie aan te moedigen. Amsterdam won vorig jaar de prijs en mag zich Innovatiehoofdstad van Europa ‘iCapital’ noemen.

Amsterdam

Amsterdam werd vooral geroemd om het omarmen van een bottom-up benadering die gebaseerd is op slimme groei, startups, leefbaarheid en digitale sociale innovatie. Het oprichten van een speciaal onderzoeksinstituut op het gebied van stedelijke innovatie, het Amsterdam Institute for Advanced Metropolitan Solutions, is hier een goed voorbeeld van. Amsterdam volgde Barcelona op als innovatiehoofdstad.

De wedstrijd is op voor steden met meer dan 100 duizend inwoners.

Voor meer informatie over wanneer de competitie precies begint en hoe je als stad kunt inschrijven: http://ec.europa.eu/research/innovation-union/index_en.cfm?section=icapital.

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *