De verdeelde triomf van de stad

Steden zijn belangrijk voor economische groei. De stad trekt als een magneet mensen en bedrijven aan. Men spreekt wel van de triomf van de stad. Maar hoe groot is die triomf echt?

Profiteren alle steden en inwoners wel van deze tendens? En hoe werkt dit binnen de stad uit? Vragen die allemaal ook bij de Agenda Stad voorbijkomen. Het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) organiseert op dinsdag 8 maart een symposium over economische ongelijkheid tussen en binnen steden: De verdeelde triomf.

Welke steden floreren het meest?

PBL-onderzoekers Otto Raspe en Edwin Buitelaar hebben in een nieuw onderzoek Nederlandse steden onder de loep zijn genomen. Welke steden floreren het meest? En daalde daar ook de werkloosheid? Welke groepen profiteren van de economische groei en welke niet? En waar is sprake van toenemende ongelijkheid of segregatie? Op het symposium presenteren ze de resultaten van dit onderzoek.

Segregatie

Verder gaat Maarten van Ham, hoogleraar Stedelijke Vernieuwing en Wonen aan de TU Delft, zal ingaan op de toenemende segregatie in Europese steden en geeft vanuit dat perspectief een reflectie op het PBL-onderzoek: De verdeelde triomf.

Daarna gaan moderator Ruben Maes en PBL-directeur Hans Mommaas de dialoog aan met het publiek. Is toenemende ongelijkheid een probleem, dat aangepakt moet worden? En zo ja, wat is de beste aanpak?

Het symposium vindt plaats van 14.00 tot 16.30 uur in Het Huis Utrecht aan de , Boorstraat 107. Wilt u hierbij zijn? U kunt zich kosteloos aanmelden via het aanmeldformulier op de website van het PBL.

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *