Eerste aanvragen Corona Challenge goedgekeurd

Dit gaat over de City Deal City Deal Kennis Maken

Vanuit de City Deal Kennis Maken Impuls 2020 regeling wordt dit jaar voor elke deelnemende stad een zogeheten Corona Challenge gefinancierd. De eerste vijf steden hebben hun plannen ingediend, welke formeel zijn goedgekeurd door het bestuur van Regieorgaan SIA. Met het nieuwe collegejaar gaan ze ook aan de start met deze Corona Challenges.

Zoals de naam het al zegt, staat in de Challenge Covid-19 centraal. Zo gaat Zwolle  met studenten in challenge-vorm werken aan een app of spel voor de smartphone. Deze is gericht op jongeren om de 1,5 meter afstand te stimuleren. Delft gaat in challenge-vorm werken aan de nieuwbouw en hoogbouw in de stad, en hoe in alle nieuwe en bestaande plannen 1,5 meter afstand moet worden meegenomen.

Open Challenge

Leeuwarden kiest voor een open challenge ronde waarbij de studenten zelf met challenges komen. De beste challenges worden geselecteerd en opgepakt tijdens een speciale week in november, wanneer ook de Dag van de Stad Leeuwarden bezoekt.

Amsterdam pakt het thema Eenzaamheid op, en gaat met studenten in challenge-vorm werken aan een grote fotowedstrijd om de beste foto’s op te halen om dit thema toe te lichten. Daarna organiseren de studenten een rondreizende expositie door de stad heen, om de foto’s in de wijken te tonen en toe te lichten. In Maastricht staat in de challenge het online verbinden van buurtbewoners aan hun aanpak centraal in de twee wijken waar de CDKM Maastricht zich op richt. Er wordt een interactieve online omgeving gebouwd met behulp van de reeds bestaande tools vanuit Zuyd, om te zorgen dat ook dit najaar en volgend jaar alle verbindingen en projecten doorgang kunnen vinden.

Corona Challenge

De overige van de 19 deelnemende steden van de City Deal Kennis Maken kunnen een aanvraag indienen via de regeling City Deal Kennis Maken Impuls 2020.

Om de studenten succes te wensen aan de start van hun CDKM Corona Challenge, heeft Minister van Engelshoven een filmpje voor hen opgenomen:

Wij kijken uit naar de aanmeldingen vanuit de andere steden de komende maanden!

 

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *