Europese nominatie voor Speciaal Gezant Stad Nicolaas Beets

Nicolaas Beets. Foto: Kick Smeets.

Nicolaas Beets, speciaal gezant voor de Europese Agenda Stad, is genomineerd voor de  ‘EuroNederlander Award 2016/17’, die wordt uitgereikt door de Europese Beweging Nederland (EBN).

De EBN maakte afgelopen weekend de nominaties bekend. Beets is genomineerd voor zijn energieke ambassadeursrol bij de nieuwe Europese Agenda Stad en de totstandbrenging van het ondertekenen van het Pact van Amsterdam.

EuroNederlander Award

De EuroNederlander Award wordt jaarlijks door de Europese Beweging Nederland (EBN) uitgereikt aan personen of organisaties die in de voorafgaande anderhalf jaar op bijzondere wijze hebben bijgedragen aan het Europese debat en nieuwe beeldvorming over Europa in Nederland.

Online stemming

De online stemming voor de EuroNederlander Award is geopend en sluit op 19 juni 2017 om 12:00 uur. U kunt meestemmen via deze link: http://het-portaal.net/formulier/stem-voor-de-euronederlander-award-2017. Lees het interview met Nicolaas Beets, dat we eerder deden hier op de site.

De uitreiking van de Award vindt plaats op dinsdag 20 juni 2017 tijdens de speciale EBN-bijeenkomst EUROPE MEZZE in het Internationaal Perscentrum Nieuwspoort in Den Haag.

Genomineerden

Andere genomineerden zijn Sophie Bloemen voor haar sprankelende en innovatieve inspanningen voor de European Commons Assembly en het verbinden van nieuwe civiele initiatieven in Europa, Caroline de Gruyter voor haar scherpe journalistieke bijdragen aan het kantelen van de stemming en de beelden omtrent Europa in Nederland, VPRO Tegenlicht voor een inspirerende serie state-of-the-art documentaires over de snel veranderende posities van Europa in de wereld en hun betekenis voor burgers en Jan Werts, ervaren en kritische Brussels Watcher, die als Europees mediacorrespondent de warwinkel van Brussel voor iedereen inzichtelijk maakte.

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *