Fototentoonstelling Mijn Stad|My City in Amersfoort

Na zes weken in het culturele centrum Rozet in Arnhem te hebben gestaan is de rondreizende fototentoonstelling ‘Mijn Stad|My City’ begin deze maand neergestreken in De Nieuwe Stad in Amersfoort. Dit is één van de inspirerende initiatieven, die zelf ook wordt belicht in de tentoonstelling.

De tentoonstelling bestaat uit foto’s van bureau SiesVanHintum. Het beeldverhaal toont inspirerende initiatieven over gebiedsontwikkelingen die de laatste jaren tot stand zijn gekomen in vijf Nederlandse steden. In de tentoonstelling worden een aantal locaties belicht, die illustratief zijn voor de vernieuwing die gaande is in veel Nederlandse steden. Zo zijn de Fenixloodsen in Rotterdam, Strijp S en R in Eindhoven, de Coehoorn in Arnhem, de NDSM-werf in Amsterdam en het Oliemolenkwartier in Amersfoort in beeld gebracht in de tentoonstelling.

Inspirerende initiatieven

De fototentoonstelling ‘Mijn Stad|My City’ is een initiatief van Agenda Stad, het Atelier Rijksbouwmeester, de Kunstcommissie van BKZ en VenJ (Veiligheid en Justitie). Het toont de ambities en resultaten van de vernieuwing in de ruimtelijke sector.

De Nieuwe Stad in Amersfoort is één van de inspirerende initiatieven die de laatste jaren tot stand is gekomen en wordt uitgebeeld in de tentoonstelling.

De tentoonstelling is van 1 maart tot en met 7 april 2016 gratis te zien in de productiehal van de Prodentfabriek. Je vindt deze op de Oude Fabriekstraat 20, Amersfoort.

Meer informatie over De Nieuwe Stad: www.denieuwestad.nl.

oliemolenhof-mijn-stad

 

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *