Oss start proef met Zorglabel voor woningen

Sabine van Erp (Creative Commons) via Pixabay

Bewoners van ruim 200 woningen in de wijk Ruwaard in Oss, kunnen sinds deze week online het Zorglabel van hun huis opzoeken. Het Zorglabel geeft aan hoe toegankelijk de woning is voor bewoners die zorg nodig hebben. Een woning met zorglabel A is geschikt voor mensen die niet mobiel zijn. Een woning met zorglabel F is ogeschikt voor iemand met een rollator.

Oss is de eerste gemeente die Zorglabels toekent aan woningen. Later dit jaar start ook Uden een proef met de labels. De pilot vindt plaats in het kader van de City Deal ‘Naar een Digitale Woonomgeving‘. Het Zorglabel wordt berekend door de online applicatie WoonConnect. De bewoners van Ruwaard gebruiken het programma al sinds vorig jaar, onder andere om te kunnen inzien wat ze kunnen doen om hun woning zodanig aan te passen dat ze langer en duurzamer ’thuis’ kunnen blijven wonen. Wethouder Zorg & Welzijn Annemieke van de Ven is blij met de uitbreiding van de informatie in WoonConnect: “Door mensen te laten zien wat er allemaal mogelijk is, helpen we ze om op tijd na te denken over hun toekomst.”

Het Zorglabel biedt inzicht in het aantal woningen in Oss waarin mensen langer zelfstandig kunnen wonen. En het draagt bij aan het sneller vinden van passende woonruimte als verhuizen noodzakelijk is. De gemeente Oss kijkt tot de zomer of de Zorglabels bewoners helpen in het maken van keuzes over hun woontoekomst.

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *