Rotterdam als foodhub op de kaart dankzij Roadmap Next Economy

markthal rotterdam foto kees torn flickr creative commons
markthal rotterdam foto kees torn flickr creative commons

Met zesduizend foodgerelateerde bedrijven, zo’n 45.000 arbeidsplaatsen en gunstige ligging is de Regio Rotterdam een van de voorlopers in de wereldwijde voedseleconomie. Het Rotterdam Food Cluster, een initiatief van de gemeente Rotterdam, wil dan ook de Rotterdamse foodregio een boost geven.

Dat wil het Cluster doen via de Roadmap Next Economy, het regionaal-economische strategietraject en eindresultaat van de gelijknamige City Deal die bijna een jaar geleden werd afgesloten. “Wij vinden het belangrijk om de regio internationaal op de kaart te zetten”, zegt Nick van den Berg, Ontwikkelmanager Rotterdam Food Cluster. De regio is immers al ‘s werelds tweede grootste importeur van geconditioneerde goederen en een wereldwijde leider in innovatieve voedseltechnologie en logistiek.

Roadmap Next Economy

Van den Berg op de site Goedemorgen Groente: “Iedere dag werken we hier – van zaadveredeling, productie, verwerking, research & development en onderwijs, tot transport en logistiek – aan oplossingen voor de voedselvraagstukken van vandaag en morgen. Rotterdam Food Cluster wil de regionale foodsector een boost geven! Hoe we dat doen? Via de Roadmap Next Economy bundelen we krachten en creëren we nieuw werk. Wij stimuleren innovatie, samenwerking, investeringen en zorgen voor goede dienstverlening om ondernemers te laten ondernemen.”

Op 17 november tijdens de Amsterdamse Produce Show en Conference (APS) organiseerde het Rotterdam Food Cluster ‘The Highlights of Rotterdam Tour’. Vertegenwoordigers van de internationale groente- en fruitsector in V.S., Zuid-Amerika, Afrika en Europa maakten, door rondleidingen bij toonaangevende locaties als de Markthal, de Spaanse Polder bij Schmidt Zeevis en Cool Fresh in Ridderkerk/Barendrecht, kennis met de Rotterdamse foodsector.

Nederland is een grote producent, verwerker en doorvoerhaven van agrarische producten. Dit maakt Nederland een grote internationale speler, maar liefst 24% van de wereldhandel in agrarische producten wordt in Nederland afgehandeld. Bezoekers aan de APS kregen te zien hoe dit land deze enorme hoeveelheden verwerkt en verhandeld. Daarnaast kregen ze de kans om de nieuwste innovaties en technieken te zien op het gebied van teelt, R&D, wetenschap, logistiek en handel.

Lees meer over de City Deal Roadmap Next Economy.

 

 

 

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *