SER haalt eerste input op voor vervolgadvies Agenda Stad

Naar aanleiding van de in augustus vorig jaar uitgebrachte ‘SER-agenda voor de stad’ heeft minister Ronald Plasterk (BZK) de SER verzocht een verdiepend vervolgadvies uit te brengen. De SER-commissie die met dit advies aan de slag gaat haalde gisteren de eerste input op daarvoor op een werkconferentie met als thema ‘Samen werken voor de regio’.

Een vervolgadvies

Halverwege vorig jaar adviseerde de SER het kabinet al over de Agenda Stad in de vorm van De SER-agenda voor de Stad. Afgelopen december vroeg minister Plasterk de SER om in een vervolgadvies dieper in te gaan op stads- en regiospecifieke opgaven rond de driehoek economie – arbeidsmarkt – onderwijs, de wijze waarop deze driehoek in verschillende regio’s functioneert en de lessen die hieruit te trekken zijn. Gevraagd is het advies met name te richten op het versterken van de economische kracht van stad en regio.

Werkconferentie

De werkconferentie – die ’s ochtends in het teken stond van de regionale aanpak van werkloosheid – werd bezocht door een divers gezelschap, afkomstig van gemeenten, werkgevers en werknemersorganisaties, onderwijsinstellingen en andere organisaties   In de middag gingen de 150 deelnemersmet elkaar in gesprek om ervaringen op het gebied van samenwerking tussen bedrijfsleven, onderwijs en arbeidsmarkt ter versterking van de regionale economie uit te wisselen.

Werkconferentie Samen werken voor de regio. Foto: SER/Dirk Hol.

Samenwerking

Korte inleidingen van Ferd Crone, burgemeester van Leeuwarden, Bert van Delden, programmadirecteur Agenda Stad van het ministerie van Binnenlandse Zaken en hoogleraar Marcel Boogers van de Universiteit Twente inspireerden de deelnemers tot discussie over knelpunten in de samenwerkingsprojecten. Na deze in kaart gebracht te hebben werd ingezoomd op de voor velen herkenbare en belangrijke succesfactoren en knelpunten in deze projecten.

De SER-commissie die het advies voorbereidt zal graag gebruik maken van de ingebrachte ervaringen en expertise van de deelnemers.

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *