Terugblik: Dag van de Stad toont veelzijdigheid van de stad

“Voor het eerst in de geschiedenis wonen meer mensen in de stad dan daarbuiten, als je dat beseft is het eigenlijk elke dag Dag van de Stad”. Daarmee opende burgemeester Jan van Zanen de Dag van de Stad in het Werkspoorkathedraal te Utrecht. Want elke dag zijn bestuurders, ambtenaren, ondernemers, actieve inwoners, vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties en wetenschappers bezig om de steden in Nederland verder te brengen. Maar op maandag 30 oktober was er één Dag van de Stad, waarop ruim 1.500 bezoekers al hun ideeën, oplossingen en vragen met elkaar konden delen.

“De trek naar de stad is op dit moment het grootst sinds de industriële revolutie”, benadrukt Tracy Metz naar aanleiding van haar optreden op de Dag van de Stad in haar wekelijkse radio column. En dat betekent dat steden te maken krijgen met grote kansen maar ook met grote opgaven. “Met alles wat vandaag wordt gedeeld hopen we dat we betere antwoorden krijgen voor de vraagstukken die leven en dat mensen ideeën uit een andere stad meenemen naar hun eigen stad”, zegt Frank Reiniers, projectleider van de Dag van de Stad in dit filmpje.

“Zoveel aanbod, zoveel keuze, het is een snoepwinkel, ik heb keuzestress”, waren veel gehoorde reacties op Twitter over het zeer uitgebreide programma van meer dan honderd sessies, vijftien paviljoens en met meer dan tweehonderd sprekers. “Maar het laat tegelijkertijd de veelzijdigheid van de stad zien”, zegt één van de bezoekers in de after-movie. “Het is me nog nooit gebeurd dat ik op een congres naar werkelijk iedere sessie toe had gewild. Het was de ideale mix van aansprekende sprekers, betrokken publiek en een voortreffelijke organisatie”, vertelt Stefanie Couwenberg van BDL in haar blog.

Door het enorme aanbod is het geven van een volledige terugblik op de Dag van de Stad dan ook lastig, maar een impressie vindt u op: www.dedagvandestad.nl

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *