Tweede druk van Cities in Europe uit

Hoe staat het met de stedelijke ontwikkeling in Europa? Hoe wordt kennis onderling gedeeld? De PBL publicatie ‘Cities in Europe’ vergelijkt steden op verschillende thema’s. De tweede druk van het rapport is nu uit.

Op 30 mei kwam de eerste druk van ‘Cities in Europe’ uit. De publicatie werd in Amsterdam aangeboden aan de ministers vanuit heel de Europese Unie. Dit gebeurde tijdens de ministeriële bijeenkomst van de Europese Agenda Stad tijdens het Nederlandse voorzitterschap.

Smart, green en inclusive

In de publicatie is aandacht voor de stedelijke ontwikkeling in heel de Europese Unie, maar ook hoe de kennis wordt gedeeld. Dit gaat langs drie wegen; ‘smart’, ‘green’ en ‘inclusive’. Steden binnen Europa worden met elkaar vergeleken op verschillende thema’s. Deze vergelijkingen zijn terug te vinden in 13 infographics.

Inmiddels is er een tweede druk van de publicatie verschenen. Op de website van PBL kunt u de publicatie digitaal vinden. Leest u liever het rapport in een papieren versie? Neem dan contact op met ons op via onze contactpagina om een exemplaar op te vragen.

 

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *